Tratament medical pentru ambliopie

      Ce este ambliopia?
       ''Ambliopia sau “ochiul lenes” este afecţiunea cea mai răspândită în rândul pacienţilor şi, în special, in randul copiilor mici. Afectiunea poate aparea si la adulti si este caracterizata de o performanţa slabă a unuia dintre ochi sau, uneori a ambilor ochi. Desi ochiul este perfect normal din punct de vedere anatomic, imaginea care se formeaza in creier nu este cea corecta. Acest lucru va avea rasunet asupra dezvoltarii armonioase a copilului dumneavostra, deoarece vazul este simtul cu ajutorul caruia copilul ia cel mai frecvent contact cu mediul inconjurator, invata, se dezvolta si se orienteaza in spatiu. O vedere slaba va determina o intarziere in dezvoltarea copilului dumneavostra. Copilul cu o vedere slaba va avea cu certitudine dificultati de integrare scolara sau sociala.''

      Conform datelor OMS, in 2002, mai mult de 161 de milioane de persoane din intreaga lume aveau deficiente de vedere, dintre care 37 de milioane erau nevazatori, estimandu-se ca din acestea 1,4 milioane erau copii cu varsta sub 15 ani.
       Cel mai greu de depistat sunt tulburarile de vedere ale copiilor. Acestia nu se plang ca nu vad bine, de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti la orice semn care poate trada un defect.
Un prim control se efectueaza la nastere, apoi, neaparat, la varsta de 3 ani trebuie efectuata o vizita la medicul specialist oftalmolog, pentru a fi descoperite din timp eventualele tulburari.

      Cum poate fi tratata ambliopia si care sunt beneficiile?

        Metoda traditionala, si unica, pana de curand pentru tratarea ambliopiei a fost ocluzia, adica acoperirea ochiului sanatos, cu vedere buna. Astfel, ochiul lenes, cu vedere slaba, este stimulat prin exercitiu si “fortat” sa vada. Este importanta, de asemenea, corectia optica a viciilor de refractie, prin prescrierea ochelarilor sau a lentilelor de contact.
       Metoda inovativa de tratament a ambliopiei este insa programul amblionet. Prin exercitiile propuse de acest program, vederea se va imbunatatii rapid. Antrenarea vizuala suplimentara duce la recuperare mai rapida a vederii si permite astfel reducerea orelor de ocluzie care dau atata disconfort copilului.

      Mai multe informatii despre aceasta afectiune, tratamentul aplicat si beneficii, puteti urmari in materialul video urmator:



     Importanta, integritatea starii de sanatate si pastrarea acesteia in parametrii normali reprezinta prioritatea principala a omului. Pentru mentinerea starii generale de sanatate este nevoie de 30 de minute de miscare in fiecare zi, respectarea meselor principale ale zilei, consumul de minim 2 litri de lichide si consumul periodic de fructe si legume.
    La aparitia celei mai mici nereguli, nu ezitati sa contactati un medic specialist si sa aveti analizele la zi facute. Aceasta este reteta pentru o viata sanatoasa si longeviva.

Când ai fost la ultimul control medical?

Contact Clinica OPTISAN:
str. Pietris nr.1, loc Zalau, jud. Salaj

Email: office@optisan.ro
Telefon: +40260.612.229
Telefon: +40746.672.215

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.