Cum am scapat de distribuitorul de energie electrica? #EnergieVerde

Ma consider o persoana independenta din foarte multe puncte de vedere si imi doresc sa raman asa pe viitor. Nu imi place sa depind de nimeni si de nimic, in mod special de o companie anume.

Locuiesc in mediul rural intr-o comuna din judetul Teleorman unde probleme cu energia electrica sunt la ordinea zilei. Atat pe timpul verii cat si pe timp de iarna, defectiunile tehnice apar frecvent iar indisponibilitatea de furnizare a energiei electrice este de cateva ore/saptamana. As putea presupune, teoretic, ca iarna ar exista anumite motive meteo ca aceste incidente tehnice sa apara, dar pe timp de vara? Ce se poate intampla in iulie, la ora 12:00, 34 grade temperatura, astfel incat instalatia electrica la nivel comunal sa devina nefunctionala? Intreb pentru un prieten.

Acest concept m-a facut sa iau diferite masuri de-a lungul timpului si sa imi doresc sa ma descurc de unul singur. Anul trecut am cumparat un sistem fotovoltaic pe care mi l-am montat pe acoperisul locuintei si care produce energie electrica pentru intreaga locuinta. Ma pot declara multumit din toate punctele de vedere deoarece acesta produce suficienta energie cat sa utilizez toate electronicele si electrocasnicele din locuinta in acelasi timp. De multe ori s-a intamplat, pe timp de iarna, ca vecinii mei sa ramana fara curent electric datorita furtunilor de zapada care creeaza pagube materiale distribuitorului de energie electrica iar reparatia dura pana la 48 ore, iar eu ma bucuram de lumina si caldura in locuinta.

In ciuda acestui aspect, vecinii mei sunt sceptici si nu doresc sa imi urmeze exemplul. Folosesc de mai bine de un an acest ''serviciu'' de energie electrica si nu am avut neplaceri. Ei sunt de parere ca acestea nu pot produce energie electrica cat timp nu este soare pe cer, ipoteza total eronata. ''Ce ne vom face pe anotimpul friguros?'', este intrebarea care imi este adresata de toti necunoscatorii.

Dragi oameni, panoul fotovoltaic produce energie electrica din momentul in care se lumineaza afara pana cand se innopteaza. Mai mult de atat, acumulatorul este capabil sa depozitele energie electrica pentru inca ~36 ore de functionare, acest lucru nu iti permite sa ramai fara energie electrica. Nu poate fi noapte continuu trei zile (smiley care rade).

Aceasta investitie m-a ajutat sa scap de grija facturii de electricitate iar acei 250 lei pe care ii plateam lunar, imi raman si pot cumpara alte lucruri de care am nevoie in viata de zi cu zi. Probabil, ca sa fac o aroganta, voi merge intr-o vacanta cu banii stransi timp de un an de zile de pe urma facturilor de energie electrica pe care i-am scutit iar cine ma va intreba, o sa le spun ca aceasta vacanta am primit-o cadou pentru faptul ca mi-am instalat acest panou fotovoltaic. Teoretic, nu mint cu nimic.

Mai pot adauga si faptul ca prin acest mod protejez natura si nu mai contribui la poluare, deconectandu-ma definitiv de distribuitorul de energie electrica pe care il aveam.

Poate masurile luate de mine te vor inspira si pe tine. #EnergieVerde

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.