Ce au la baza casele ECO?

Casele ECO au inceput sa isi faca prezenta pe piata imobiliara in urma cu zece ani, transformandu-se in locul ideal pentru locuit. Desi pretul este foarte ridicat pentru a realiza o casa ECO 100%, inca se gasesc oameni cu multi bani care isi construiesc o astfel de locuinta. De admirat, ce-i drept, dar si de scos la lumina aceste proiecte imobiliare.

Pe langa faptul ca suntem independenti din punct de vedere al consumului de apa si electricitate, suntem blanzi cu natura. Facturile sunt foarte mici sau inexistente iar nivelul de poluare este zero.

Visez la o astfel de locuinta undeva in afara Bucurestiului, pentru a scapa de toata aglomeratia, agitatia si poluarea din jurul meu. Desi financiar nu imi permit deocamdata, tot tind sa cred ca pe viitor voi reusi sa detin o astfel de locuinta.

Cea mai mare problema la o locuinta o reprezinta consumul de electricitate. La nivel global, producerea electricitatii reprezinta factorul nr. 1 al poluarii iar daca reusim sa inlocuim electricitatea produsa chimic cu electricitate eco, putem spera la un aer mai usor de respirat si mai curat.

De ce am nevoie pentru a produce electricitate?


Pentru inceput ai nevoie de sisteme fotovoltaice subventie compuse din panouri solare compuse din 60 celule, care receptioneaza razele soarelui iar cu ajutorul unui invertor, aceasta este transformata in energie electrica si inmagazinata (depozitata) in doi acumulatori de mare capacitate. Sistemul are protectie la scurtcircuit si repornire automata cand AC se recupereaza.

Un astfel de sistem fotovoltaic este capabil sa alimenteze intreaga locuinta cu curent electric, fara intrerupere. Probabil multi se gandesc si sunt sceptici in privinta cauzei in care nu este soare pe cer. Acest sistem fotovoltaic are nevoie doar de lumina zilei pentru a produce energie electrica si pentru a o inmagazina. Astfel, chiar si in cele mai innorate zile, nu trebuie sa iti faci griji ca vei ramane fara curent electric in locuinta.

Mai mult de atat, in caz de stopare a productiei de energie electrica, acumulatorii sunt capabili sa iti alimenteze locuinta inca 24 de ore la un consum mediu de electricitate. Este adevarat ca procesul de producere a energiei electrice este mai lent in zilele innorate, dar cantitatea de consum nu va depasi nivelul de producere a curentului electric, acest lucru facandu-ne sa ne simtim in siguranta si fara grija ca ramanem fara curent electric.

Pretul de achizitie a unui astfel de sistem fotovoltaic nu este foarte ridicat, avand in vedere economia pe care o vom face dupa achizitionarea acestuia. Pe langa faptul ca vei scapa definitiv de factura de la lumina, in cazul unei defectiuni tehnice la sistemul de electricitate a cartierului, vei fi singurul care te vei bucura de prezenta curentului electric in locuinta ta.

Desi aceasta tehnologie a devenit accesibila tuturor, pretul ramane destul de ridicat raportat la situatia economica a locuitorilor din Romania.  Acest lucru inseamna ca doar cei cu venituri medii sau mari isi pot permite aceste echipamente. Ca orice tehnologie nou implementata, deocamdata este destul de costisitoare, dar prevad o scadere a pretului in timp, astfel, in cativa ani, aceste sisteme fotovoltaice pentru locuinte vor fi accesibile atat ca si proces de cumparare fiindca vor fi prezente in foarte multe magazine de domeniu, cat si ca pret.

Sunt de parere ca este doar inceputul, pe viitor vom avea o multime de locuinte ECO de care ne putem bucura, in jurul nostru. In felul acesta, natura va fi mai protejata iar oamenii vor invata sa duca o viata fara anumite griji si facturi.

Daca esti initiatorul unui proiect de locuinta ECO, te rog sa impartasesti cu noi, in sectiunea de comentarii, experienta ta si noi vom realiza ulterior un material de prezentare a locuintei pe care o detii.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.