PENCIL NEX: "Promovăm arta, nu cearta!"

02:15:00
      Aveţi foarte mulţi admiratori. Tocmai prin intermediul unei admiratoare care ne-a scris un e-mail, v-am descoperit "lucrările" care sunt într-adevăr, minunate. Cine sunteţi şi ce faceţi? Vă rog să vă prezentaţi.

      Suntem Pencil Nex! Şapte tineri entuziaşti care ne-am decis că trebuie să promovăm ARTA, nu cearta, punând simpatie pe hârtie! Încetul cu încetul, vrem să adunăm tot mai mulţi tineri care să se “strângă” în jurul frumosului, în jurul artei şi culturii, în jurul lucrurilor care contează cu adevărat!



      De unde numele "PencilNex"? De ce?



      Numele de Pencil Nex ne-a venit la sugestia unui prieten, Andrei Rădulescu, sau Lentzi cum îi spunem noi, el reuşind să pună capăt unor dezbateri pe care le aveam pe tema numelui. Când a zis “Pencil Necks”, ne-am dat seama că este exact ceea ce căutam, exact literele şi sunetele de care aveam nevoie. De la “Pencil Necks”, a fost un scurt pas până la “Pencil Nex”, care ne-a atras mai mult prin jocul literelor, prin dinamism, fiind în perfectă concordanţă cu ceea ce vrem să facem noi. Vrem să aducem arta, care în multe locuri din Romania pare a fi pusă la naftalină, pe locul de cinste care îi revine în orice societate funcţională din lume. Fără artă, cultură şi tradiţii, ai un popor, dar eşti departe de a vorbi de civilizaţie.

      Ce reprezintă arta şi cum poate fi aceasta pusă în valoare?

     Arta reprezintă, fără a da răspunsuri pompoase şi fără a intra în capcana clişeului, modul fiecăruia dintre noi de a se exterioriza, într-un mod plastic (vorbind aici de Pencil Nex), într-un mod în care să îi mişte pe cei din jur, într-un mod care-l îndeamnă pe privitor la gândire, la simţire, la a lua atitudine faţă de un subiect anume sau pur şi simplu pentru a delecta priviri curioase. Ea poate fi pusă în valoare în momentul în care tot mai mulţi oameni îşi vor îndrepta atenţia înspre artă, înspre artişti, lăsând în urmă activităţile care nu contribuie cu nimic productiv la bunul mers al societăţii.

     Talentul are vreo legătură cu arta? Dacă da, care este aceasta?

     În mod cert talentul are legătură cu arta, dacă vorbim despre formele de artă unanim acceptate ca fiind într-adevăr din sfera artelor. Arta este şi matematică, arta este şi tâmplăria, arta este inclusiv brutăria, atât timp cât aduci ceva în plus, atât timp cât încerci să depăşeşti nişte limite impuse de alţii, atât timp cât o faci cu toată dăruirea. Vorbind despre ceea ce se înţelege la modul general de artă, talentul este evident principalul factor care contribuie în realizările unui artist, însă talentul fără pasiune şi muncă, nu te duce foarte departe. Talentul este un liant care îţi uşurează modul de a te exprima prin artă, indiferent de arta practicată.

      Mai vorbiţi-ne despre activitatea voastră. Cum faceţi? Cât timp acordaţi acestei pasiuni?



     Noi realizăm portrete, caricaturi, cartoonizări, logo-uri, design grafic, diverse manipulări digitale, abţibilduri şi o largă varietate de lucruri, în funcţie de ideile pe care le născocim şi în funcţie de cererile venite de la clienţii noştri, care ţinem să precizăm că sunt mult prea simpatici! Fiecare dintre cei 5 artişti din Pencil Nex este specializat pe ceva anume, ceva ce îl definest, ceva în care pune mai multă pasiune decât în orice altceva. Deşi avem şi alte ocupaţii pe lângă acest proiect, putem spune că “miezul” este Pencil Nex, pentru că este singurul mod de a ne exprima, care ne oferă satisfacţii morale şi încetul cu încetul şi financiare.

     Câte persoane alcătuiesc grupul PencilNex? Vă rog să vă prezentaţi.

     Pencil Nex este alcătuit din şapte prieteni care am plecat din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, specific judeţul pentru că nu vrem să ne întrebe lumea dacă ne place peştele, lucru destul de des întâmplat, fiind confuzia cu Sfantu Gheorghe din Deltă. Ana-Maria Toma este caricaturista noastră fiind domnişoara care stârneşte zâmbete din creion, în timp ce alţii dau gres având săli cu sute de oameni la dispoziţie. Diana Nine şi Alex Vrânceanu sunt cei care realizează portretele, pe care adesea le privim cu ochelari 3D la cât sunt de realistice, iar Martin Duma şi Doru Jean Constantin sunt cei care realizează toate creaţiile digitale ale grupului, reuşind să pună simpatie pe hârtie, dar şi pe ecrane. Alături de Cristina Borbely, ne ocupăm de partea de comunicare şi marketing a grupului nostru, încercând să arătăm lumii cât de frumos este să faci ceva frumos şi cât de bine te poţi simţi promovăm arta, nu cearta. Noi chiar credem în ceea ce spunem şi încă nu am dat peste cineva care să ne contrazică cu argumente valide. 

      Credeţi că majoritatea tinerilor din ziua de azi mai tind spre a face artă din plăcere? 

     Tinerii din ziua de azi sunt probabil mult mai distraşi de la artă şi din cauza evoluţiei tehnologice care aduce şi anumite efecte negative, pe lângă evidentele efecte pozitive. Oricine îşi doreşte să facă artă, o face din plăcere, mai ales la început. Beneficiile financiare nu vor veni niciodată înainte, iar cei care nu îşi continuă pasiunea, în ciuda piedicilor care apar, sunt sortiţi să nu îşi pună în practică talentul. Arta, ca orice alte lucruri care aduc bucurie, sunt o chestiune de timp, timp care trebuie acordat oricărui concept, oricărui proiect pentru a creşte, pentru “a înflori”, pentru a se transforma în ceva minunat. Se face artă din plăcere, iar dacă reuşeşti să oferi artă de calitate, adevărata artă, tuturor celor din jur, îţi poţi asigura un trai plăcut făcând ceea ce îţi place.

      Cum îi încurajaţi pe oameni să-şi exploateze talentul? Să facă ceea ce ştiu şi ceea ce le place să facă.

     E chiar simplu! Îi încurajăm prin puterea exemplului. Şi noi suntem tineri şi facem ceea ce ne place, chiar dacă momentan nu putem spune că ne câştigăm existenţa prin artă, dar suntem convinşi că suntem pe drumul cel bun. Noi am fost primiţi cu mare bucurie şi cu o enormă simpatie în mediul online românesc şi pentru acest lucru, le mulţumim tuturor celor care intră pe pagina noastră şi tuturor celor care apelează la noi când vor să facă un cadou frumos sau când vor să achiziţioneze arta de calitate. Nu sunt cuvinte pentru a mulţumi tuturor oamenilor simpatici de pe Internet şi “din afara” lui şi de aceea ne rezumăm la ce ştim noi să facem cel mai bine: artă! Oricine îşi doreşte să facă ceea ce îi place în viaţa ar trebui să urmeze acest curs, pentru că nu banii sunt cel mai important lucru din viaţă, iar dacă eşti perseverent şi faci cu pasiune ceea ce faci, banii vor veni în timp.

     Faceţi desene/caricaturi la comandă? Unde şi cum vă pot contacta oamenii?

    Toţi cei care doresc să ne contacteze sunt invitaţi să ne trimită un e-mail la Pencil.Nex@gmail.com, să intre pe pagina noastră de Facebook, Pencil Nex http://facebook.com/PencilNex sau pe contul nostru de Twitter, @PencilNex, la http://twitter.com/PencilNex. Suntem mereu pe fază şi întâmpinăm orice mesaj cu bucurie, cu simpaţie. Scrieţi-ne dacă doriţi să ne oferiţi sugestii, propuneri, comenzi şi critici! Le aşteptăm cu mare drag şi răspundem fiecărui mesaj în parte! Nici nu concepem să fie altcumva! 





      Finalul vă aparţine în totalitate. Vă rog să scrieţi un mesaj pentru cei care citesc acest interviu.





Noi, toţi cei 7 din Pencil Nex, dorim să vă mulţumim pentru modul în care ne-aţi primit, ne-aţi încurajat şi ne-aţi lăudat până acum şi promitem că nu vă vom dezamăgi pentru că pregătim lucruri mari, mari de tot. Arta nu va muri, vom şterge praful aşternut pe ea după atâţia ani de comunism, iar tânăra generaţie trebuie să privească cu încredere înspre viitor, să vină cu proiecte inovative pentru societate, să producă lucruri de valoare pentru că viaţa este colorată, iar paleta de culori pe care o alegeţi este strict la atitudinea voastră! Vă mulţumim mult şi vă aşteptăm în număr cât mai mare pe pagina noastră şi pe site-ul nostru pe care îl vom lansa anul viitor, în 2014!






Interviu acordat în cadrul revistei Orizonturi Literare - 2013!

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.