Durata de viata a bateriei unui laptop

04:25:00
   Acest articol a aparut din curiozitatea unor cititori de a sti de ce componentele de desktop sunt mai ieftine decat componentele laptop si de ce un desktop si nu un laptop sau invers. Pentru cei care nu stiu ce este un desktop, va spun ca este acel calculator format din unitate + monitor + mouse si tastatura.
     Depinde ceea ce vrei. Daca vrei portabilitate, dar performanta mai scazuta, alege un laptop. Daca vrei performanta ridicata ci nu portabilitate, alege un desktop. O componenta fizica de desktop (de ex. o placa video) este de cinci ori mai capabila sa faca un lucru decat un cip micut aflat pe placa de baza a laptopului.
     Desktopul este intotdeauna mai capabil si mai rapid sa realizeze o comanda executata decat un laptop. Personal, am ales laptop-ul, pentru portabilitate si nu o sa mai intorc niciodata la un desktop pentru faptul ca ma intereseaza doar sa lucrez. Daca doresc gaming, clar nu o sa obtin eficienta de la acest laptop pe care-l detin ci am nevoie de un desktop. Stii cum se spune: "fiecare pentru ce vrea".
     Ajungand la preturi, un laptop este mai ieftin decat un desktop, mai ales cand vorbim de piesa de rezistenta: bateria (acumulatorul).
     Acesta reprezinta un mare atuu pe care un laptop il detine in fata unui desktop. Daca, din intamplare, exista o pana de curent, pe laptop avem posibilitatea sa ne continuam lucrul in urmatoarele trei sau patru ore. Nivelul de energie din acumulator scade pe masura utilizarii procesului si a hard diskului. Daca acumulatorul tine trei ore in scrierea unui document word, in timp ce ne jucam Gta sau CS, cu siguranta va tine o ora jumatate sau doua ore. O baterie de laptop are o valabilitate de utilizare, in medie, de cinci ani. In acest caz, putem cumpara baterii pentru laptop de la magazine afiliate, care vand aceste produse originale. In dorinta de a cumpara ce e mai ieftin, de cele mai multe ori, ne grabim si cumparam tot felul de "chinezarii" de pe piata care ne tin 12 luni, cu putin noroc.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.