Importanta proteinelor in viata unui sportiv

02:10:00
"Proteinele fac parte din fiecare celulă, ţesut sau organ al corpului nostru, ele fiind, în organismul uman, permanent înlocuite şi reconstruite, în funcţie de necesităţile organismului. Proteinele pe care le preluăm din alimentative sunt descompuse în procesul de digestie până la aminoacizi, care sunt absorbiţi şi folosiţi în corpul nostrum pentru acest process de reconstrucţie."
     Proteinele se gasesc, in mare parte, in alimente precum: oua, lapte, nuci, carne de pasare, cereale integrale, legume si fructe. O dieta echilibrata este bazata pe un consum moderat de alimente bogate in proteine, glucide, lipide si vitamine. Raportandu-ne la activitatea noastra zilnica la job, in masina sau autobuz, in oras si acasa, cele trei mese obligatorii pe zi acopera necesarul organismului de acestea, insa ce ne facem cu sportivii?
    Acestia au o activitate corporala mult mai crescuta decat a noastra, acesta fiind stilul lor de viata, dar si job (modalitate de a castiga bani). In cazul acestora, mesele principale nu acopera necesarul ci un procent destul de mic din cantitatea de care acestia au nevoie.
    Masa musculara dobandita in ani petrecuti pe teren si-n sala de fitness se mentine cu ore intregi de sport si o alimentatie bogata in proteine. Cred ca am observat cu totii, in documentarele difuzate la televizor, ca inaintea unui meci, sportivii primesc batoane proteice.
    Pentru ei, aceste suplimente nutritive bogate in proteine pentru masa musculara sunt necesare in egala masura cu mesele obligatorii pe care le avem noi. Suprasolicitarea organismului in cadrul activitatilor sportive are ca efect cresterea nevoii de proteine pentru "refacerea'' sistemului muscular.
    Insa toate aceste suplimente nutritive nu sunt luate dupa ureche. Acestea sunt recomandate de medici specialisti si se administreaza sub atentia acestora, deoarece excesul de aceste batoane proteice, ca orice alt exces, aduce urmari negative.

Sa citez o sportiva de performanta: "In acele momente reusim sa dam 120% din ceea ce avem."

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.