Kit de reincarcare sau tonner nou?

12:45:00
     Detinatorii de imprimante stiu ce inseamna reincarcarea unor consumabile de imprimanta si costurile ridicate ale acestora. Oamenii intotdeauna gasesc alternative mai ieftine, dar oare se merita? Vorbim de aceeasi calitate intre a reincarca un tonner folosind un kit si achizitionarea unui tonner nou?
De cele mai multe ori, cerneala din kiturile de reincarcare este aproape identica cu cea originala. Acest lucru nu va reprezenta un impediment daca se printeaza, ocazional, documente iar diferenta, foarte mica, se observa doar la printarea unor fotografii.
     Cei care aleg kitul de reincarcare, trebuie sa invete sa-l foloseasca, acest lucru presupunand umplerea seringii si apoi a cartusului cu cerneala prin orificiul dedicat. Reumplerea cartusului original este de cinci ori mai ieftina, dar ofera o calitate a imprimarii cu 10% mai scazuta. Mai mult de atat, adaugam cele 10-15 minute necesare efectuarii operatiunii de reumplere a cartusului. Dupa un timp, acest proces va deveni o formalitate iar timpul se va scurta la doar doua, trei minute.

     Faptul ca reincarcarea tonnerului este mai ieftina, se aplica la aproape orice imprimanta de pe piata, indiferent de marca.


     Pe piata, putem observa raportul dintre pretul de achizitionare a unei imprimante multifunctionale, ajungand chiar la 300-400 lei si achizitionarea unui tonner original care ajunge la pretul de 100-150 lei. Practic, tonnerului inseamna aproape 50% din valoarea imprimantei. Imi estee groaza sa ma gandesc, ca pe viitor, un tonner poate ajunge cat pretul unei imprimante, fiind mai profitabil sa schimb imprimanta decat sa reincarc tonnerul. Acest lucru nu se va intampla, dar imi place sa exagerez putin.


Inevitabil, acest raport de pret dintre achizitionarea unei imprimante noi si reumplerea tonnerelor, a dus ca oamenii sa tinda spre reincarcarea acestora la centre specializate sau acasa.





     Concluzie: In cazul in care folosesti imprimanta in scop personal, kitul de reumplere reprezinta solutia ideala. In cazul in care folosesti imprimanta la birou sau printezi un numar foarte mare de documente sau imagini, este recomanda sa utilizezi un tonner original.





Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.