De ce sa faci un pelerinaj macar o data în viata?

     De ce sa faci un pelerinaj Tel Aviv (Israel) macar o data în viata?


 

- Pentru Ierusalim, orasul in care milioane de oameni vin sa se reculeaga in Biserica Sfantului Mormant, ridicata pe locul crucificarii Mantuitorului.

- Pentru o rugaciune in Gradina Ghetsimani.

- Pentru Nazaret, orasul in care s-a pastrat pana in zilele noastre grota Fecioarei Maria, unde Arhanghelul Gavril i-a dat vestea viitoarei nasteri.

- Pentru Capernaumul Sfantului Petru, amintit de 16 ori in Noul Testament.

- Pentru o calatorie pe Marea Galieei, acolo unde Hristos a pasit pe ape si si-a sfatuit apostolii sa devina „pescari de oameni”, dar si pentru deliciosul peste al Sfantului Petru, o specialitate nemaiintalnita in lume.

- Pentru Betleem si Biserica Nasterii Domnului, ridicata pe locul ieslei in care s-a nascut Isus.

- Pentru Templul Cartii, gazduit de Muzeul Israelului, care contine manuscrisele gasite la Marea Moarta in 1947.

- Pentru Templul si gradinile Bahai din Haifa, care pot fi numite a opta minune a lumii. Vegetatia de un verde abundent, simetria aproape perfecta a gradinilor, panorama pe care o deschid si mixul arhitectural te fac sa indragesti pe loc aceasta oaza a linistii.

Pentru un pasionat de calatorii, un pelerinaj Israel nu este doar un prilej de a face cunostinta pe viu cu istoria spiritualitatii noastre, ci si o destinatie care iti ascute pofta pentru amestecul de arhitectura antica si moderna, pentru mixul cultural deosebit, dat de existenta celor trei mai religii monoteiste, si coloritul unic.

Israelul este tara care ne dezvaluie in toata splendoarea momentele nasterii crestinatatii si in care aproape anual peste 50.000 de romani vin sa descopere locul in care cele trei mari religii ale lumii, crestinismul, iudaismul si islamismul, coexista in armonie. Tot acolo pot fi parcurse cele 14 opriri facute de Hristos pe Drumul Crucii pana la Sfantul Mormant.

Aceasta ''calatorie'' poate fi considerata o calatorie spirituala, menita sa ne transforme in niste fiinte bogate din punct de vedere spiritual.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.