Vrei un mobilier de calitate? Iata care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont!

Nu ne schimbam miblierul in fiecare an, asa ca, de fiecare data cand o facem trebuie sa acordam deosebita atentie pentru a face cele mai bune alegeri. Probabil ca te-ai gandit deja ca nu vrei un mobilier la fel cum are si vecinul tau, iar calitatea trebuie sa fie incontestabila. Ei bine, nu esti singura persoana care se gandeste la acest lucru, motiv pentru care producatorii de mobilier ne vin in ajutor cu diferite solutii si  sfaturi pentu a accesa cele mai bune optiuni, dar si pentru a satisface si cele mai pretentioase gusturi.

De cele mai multe ori, alegerea mobilierului este o sarcina destul de dificila, avand in vedere limitarile din punct de vedere al bugetului sau al spatiului. Comerciantii de mobilier aduc o gama foarte variata de modele, astfel incat sa se incadreze tuturor cerintelor potentialilor clienti, incluzand si posibilitatea achizitionarii de mobilier sesizat la comanda pentru spatiile cu problem.

Stim cu totii ca exista nenumarate tipuri de lemn, insa doar unele sunt recomandate pentru confectionarea mobilierului pentru anumite incaperi din locuinta. Unele dintre cele mai apreciate specii lemnoase sunt pinul, mahonul si cedrul datorita rezistentei lor, dar si pentru faptul ca acestea sunt foarte uscate. Aceste tipuri de mobilier se recomanda in mod deosebit la mobilierul de bucatarie, insa pot fi folosite cu deosebit succes si in confectionarea altor tipuri de mobilier.

Excluzand culoarea, materialul si forma, in momentul in care ne decidem sa mobile o incapere sau intreaga locuinta, trebuie sa luam in considerare accesoriile acestora, dar si sistemele de prindere. Ele trebuie sa pastreze linia si stilul mobilierului si sa asigure functionalitatea.

Mobilierul din lemn masiv are nevoie de balamale foarte prezistente precum cele cu pini care poate fi acoperita de un accesoriu din aluminiu pentru a-I oferi un apect cat mai placut. In ceea ce priveste fixarea, specialistii recomanda sistemul de prindere de tip maxi luna, o alegere ideala pentru mobilierul din lemn rezistente.

Cand discutam despre mobilierul din pal, cele cu aspect modern si cu o greutate redusa semnificativ, se recomanda utilizarea unor accesorii mai mici si mai rafinate, insa la fel, cu un grad ridicat de calitate. Specialistii arta mobilei recomanda balamalele aplicate cu piston sau balamalele mini care se utilizeaza cu precadere la corpurile mai mici. De obicei, palul sta la baza mobilierului modern, asa ca, iti va trebui sa ai manere potrivite acestui stil, manerele minimaliste de tip bara sau slope.

Sa nu omiteti faptul ca un mobilier de calitate are nevoie mai ales de accesorii de calitate. Mobilierul care se realizeaza din material lemons de calitate  isi va pierde oricum valoarea odata cu trecerea timpului, cu atat mai mult daca nu va avea feroneria suficient de rezistenta pentru a-I asigura functionalitatea.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.