De ce sa alegi un sistem de incalzire geotermal?

De ce sa alegi un sistem de incalzire geotermal?


 

De multe ori incalzirea geotermala este vazuta doar prin prisma gheizerelor sau a vulcanilor. Acest sistem este utilizat de mai multi ani in occident. Pe teritoriul romanesc, parerile sunt impartite in acest sens. In primul rand, tot ce presupune implementarea incalzirii geotermale prezinta costuri substantiale.

Avantajul este vizibil dupa o perioada. In cele din urma, utilizatorii cunosc un castig. Combustibilii clasici se scumpesc de la un an la altul. Aceasta metoda alternativa nu prezinta cheltuieli, caldura geotermala fiind o resursa complet gratuita.

Este adevarat ca este nevoie sa te pregatesti de multe lucrari care iti vor ocupa o parte din timp. Un prim pas este sa soliciti servicii profesionale pentru foraje. Experienta celor de la Eco Drill foraje isi spune cuvantul in ceea ce priveste efectuarea unor lucrari de o asemenea complexitate.

Principiul de functionare a pompelor de caldura

Un sistem de incalzire geotermala este compus din pompa termica si un circuit format din tevi ce capteaza energia, iar principiul de functionare este similar cu cel al unui frigider. Pompa aflata in locuinta extrage caldura pamantului fie din sol, fie din apa. Este de amintit faptul ca indiferent de sezon, temperatura sub pamant nu coboara mai mult de 4 grade Celsius. La adancimi mai mari de 30 de m temperatura variaza intre 8 si 10 grade Celsius.

Un avantaj al acestor sisteme de incalzire este redat de faptul ca vara excesul de caldura din locuinta este extras de pompa si dispersat in pamant. Acest aspect incadreaza aceste sisteme in categoria climatizarii reversibile.

Tipuri de pompe de caldura - servicii Eco Drill foraje

 

Pompa de caldura APA – APA

 

Acest principiu are la baza extragerea caldurii din panza freatica care are in general o temperatura constanta de 12-14 grade. Cei de la Eco Drill relateaza ca pentru un asemenea sistem sunt necesare cel putin 2 foraje. Unul are rolul de extractie, in timp ce al doilea este folosit pentru deversare. Pentru zonele in care nivelul apei este ridicat se recomanda efectuarea mai multor foraje pentru a se mentine un nivel constant. Pentru ca sistemul sa fie eficient, debitul trebuie se incadreze intre aceleasi valori tot timpul anului.

Pompele de caldura SOL – APA

Este necesar sa fie cunoscute dimensiunile spatiului ce urmeaza a fi incalzit. In urma acestei specificatii, numarul forajelor scade sau creste. Tot datorita spatiului se stabileste si adancimea de forare necesara.

Pompele SOL – APA presupun un colector din polietilena prin care va fi recirculat un agent termic. Sunt sistemele des utilizate, fiind fiabile. Procesul de montare implica experienta in domeniu si profesionalism. Randamentul este strans legat de calculele initiale, de calitatea forajelor si nu numai.

Costurile variaza in functie de sistemul de colectare, numarul impus de foraje si adancime. Cei de la Eco Drill foraje includ in servicii si pret efectuarea forajelor, furtunele colectoare, testele de presiune etc. Mai multe detalii regasesti pe pagina principala ecodrillforaje.ro. Nu uita ca este o alternativa de incalzire prietenoasa cu mediul ce in timp nu implica cheltuieli suplimentare.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.