Variantele de case dintre care pot alege romanii

Variantele de case dintre care pot alege romanii


In timp ce unii prefera sa inceapa de la zero construirea unei case, exista si cei care se orienteaza dupa ce ofera piata in cazul constructiilor aflate in diferite stadii de constructie. Din start acestia din urma trebuie sa isi asume cum vor decurge lucrurile mai departe, sa se ocupe de finisarea casei, de angajarea unei echipe si de achizitionarea materialelor necesare.

Pentru constructiile aflate in diferite stadii exista si denumiri specifice. Despre acestea si ce presupun vei afla mai multe in randurile urmatoare, din informatiile oferite de specialistii Smart Home Concept.

Casele la rosu - specificatii si caracteristici

Este un trend, am putea spune, sa se cumpere case la rosu. E vorba despre acele constructii din caramida, neacoperita insa de materiale. Este practic stadiul la care ti se preda casa, deci ai doar finisajele de facut. Primesti constructia cu fundatia turnata, zidurile ridicate si acoperis, dar urmeaza sa realizezi finisajele si instalatiile. Sunt proiecte care nu includ si invelitoarea pentru acoperis, ai in vedere sa discuti asta cu cel care iti vinde.

In functie de bugetul pe care il ai apoi la dispozitie, poti continua constructia. Nu mai e cazul de avize pentru ca au fost deja intocmite pana in stadiul in care a fost ridicata. Asigura-te ca le primesti si ca totul e in regula din acest punct de vedere. Pentru a continua un proiect de calitate, va trebui sa realizezi atent selectia materialelor.

Casele la gri - cum se prezinta?

Deja este vorba despre cele care au executat si urmatorul stadiu, deci cu finisajele interioare si exterioare realizate. Poti avea in vedere o casa la gri, care va veni cu acoperisul gata, cu tamplaria executata. De asemenea, acestea au deja facute instalatia electrica si cea sanitara. Bineinteles, montarea propriu zisa a prizelor si a celorlalte elemente si obiecte o vei face tu. Casa la gri are si tencuiala facuta, atat la interior, cat si in exterior pe cea decorativa.

Sunt persoane care prefera sa cumpere casele in acest stadiu pentru ca vor avea un pret mai rentabil fata de cele la gata, terminate. Deja poti sa iti pui amprenta personala dupa cum doresti in ceea ce priveste alegerea diverselor materiale, asa cum este cazul placilor ceramice.

Casele la alb, prin ce se diferentiaza

In cazul acestora, ai deja realizate toate etapele mai sus mentionate, plus montarea de prize si intrerupatoare, aplicarea gresiei si pardoselii, instalarea obiectelor sanitare. E stadiul la care vrei sa cumperi o casa cand doresti sa te si muti in ea.

Nu mai e cazul sa deschizi santier pentru a construi. Bineinteles, anumite cheltuieli vor mai fi necesare. E o diferenta intre casa la alb si casa la cheie care deja are montate geamuri, centrala, calorifere, usi.

Iti ramane tie sa faci alegerea mobilierului care va completa fiecare incapere, dar si a celorlalte elemente care iti vor defini casa. Personalizarea va putea fi realizata in functie de preferintele tale, dar si de buget. In functie de ritmul in care te misti privind alegerile, te vei si muta la noua casa.

 

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.