Regenerarea bateriilor, un proces indeplinit cu success la Hakuservice Processing

Regenerarea bateriilor, un proces indeplinit cu success la Hakuservice Processing


 

Vestea buna pentru cei care lucreaza cu echipamente cu functionare pe baterii cu plumb este ca au posibilitatea de a le regenera. Exista metode sigure prin care poate fi indeplinit acest proces, deci inainte de a da bateria spre reciclare, ia in calcul aceasta optiune. Practic prelungesti durata de viata cu inca una, ceea ce se reflecta si in economiile insemnate pe care le vei realiza. Sa nu uitam ca e si un manifest fata de mediul inconjurator prin faptul ca regenerarea bateriei are un mare impact pozitiv asupra naturii.

Daca detii deci o baterie cu plumb, poti sa ceri expertilor sa le readuca in starea initiala de functionare, prin procesul de regenerare. Este valabil atat in cazul celor uzate, cat si a celor defecte, cu o functionare deficitara.

Iata cateva motive pentru care apar nereguli la nivelul bateriilor, mai exact de ce se defecteaza:

  • Supraincarcarea, ale carei consecinte sunt pierderile de apa sau gel, corodarea placilor, respectiv uscarea separarilor.

  • Subincarcarea, avand ca rezultat coroziunea si sulfatarea bateriei.

  • Stocarea cand este descarcata, aceleasi rezultate ca la punctul anterior, plus hidrarea.

  • Supradescarcarea este o problema intrucat duce la defectarea placilor anodice.

  • Suprasolicitarea are ca rezultate distrugerea celulelor, crapaturile, sparturile si defectiuni mecanice diverse.


In cazul bateriilor sulfatate se poate aplica procesul de regenerare. Specialistii Hakuservice Processing, despre care poti afla mai multe pe batarii-stivuitor.ro, realizeaza astfel de lucrari de desulfatare. In cazul bateriilor care s-au defectat din alte cauze, unica solutie este reciclarea. Vestea buna e ca cele mai multe sunt afectate de sulfatare, ceea ce inseamna ca se poate interveni asupra lor.

Acest procedeu tehnologic este recent lansat, in sensul ca desulfatarea se realizeaza comercial de putina vreme. Pentru ca este o tehnologie verde, interesul pentru ea este unul insemnat. Ajuta la prelungirea substantiala a duratei in care se poate folosi bateria, prin regenerare.

Vorbim despre un proces lent, de natura chimica, ce vizeaza depunerea de SO2 pe suprafata electrolizilor din care sunt formate bateriile, dupa care se realizeaza cristalizarea sulfatilor. Poate fi vorba despre o perioada de lucru de la 50 la 100 ore. Sunt situatii in care procesul trebuie reluat. Factori care vor influenta durata de timp in care se regenereaza bateria sunt tipul acesteia, respectiv gradul lor de sulfatare.

Pentru a realiza desulfatarea, expertii folosesc curenti de frecventa inalta si amplitudine variabila. Acestia sunt controlat aplicati, in secvente scurte. Se tine cont in acest proces de algoritmi bine stabiliti, prin raportare la modelul de baterie.

Prin regenerare, bateria poate reveni la starea de functionare de la inceput, insa asta depinde si de aparatul cu care sunt regenerate bateriile. Iata de ce e important si sa te orientezi dupa serviciile unei echipe care iti poate furniza calitate in acest sens, eficienta si bani cheltuiti cu cap. Afla mai multe despre regenerarea bateriilor cu plumb, despre acest proces care a starnit interesul romanilor atat datorita economiilor pe care le genereaza, cat si pentru protectia oferita astfel pentru mediul inconjurator.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.