Cat de mult conteaza studiile superioare pentru tine?

15:08:00
     Am sa abordez aceasta tema printr-o nota personala. Ce reprezinta, pentru fiecare dintre noi, studiile superioare?
     Eu le-am vazut ca o modalitate de dezolvare personala cat si profesionala. Studiile m-au ajutat sa aprofundez domeniul in care lucrez, sa aflu mult mai multe informatii, dar mi-au dezvoltat si capacitatea de observa altfel lucrurile. Consider ca exista o diferenta intre om cu studii medii si unul cu studii superioare, din anumite puncte de vedere. E ca si cum ai aseza un pahar din sticla pe masa si jumatate ar fi cu apa. Omul simplu ar spune ca paharul este pe jumatate plin sau pe jumatate gol iar omul cu studii ti-ar putea calcula cantitatea apei si diametrul paharului din sticla.
Societatea incearca sa mascheze aceste lucruri incercand sa ne faca sa gandim uniform, sa vedem toti oamenii cu aceeasi ochi. Nu exista diferente intre oameni, din punct de vedere al rangului, exista diferenta doar in ceea ce priveste nivelul de studii. Asta nu ne face cu nimic mai special unii fata de altii, ci totul tine de ambitie si ceea ce ne dorim sa ajungem in viata.
     Privind la societatea in care traim si necesarul de oamenii in ceea ce priveste forta de munca, constatam ca exista o cerere destul de mare de oameni cu studii superioare in domeniul IT-ului si a marketingului. Sunt domenii in care oamenii pot activa doar daca detin un bagaj informational foarte bogat, care poate fi capatat doar pe bancile universitatii.
     Zilele trecute citeam cateva informatii pe internet despre ceea ce ii asteapta pe studenti in noul an universitar: profile mai putine si bani mai multi (pentru cei care sunt la taxa). Este destul de trist, mai ales cand vedem cati tineri talentati si inteligenti ne parasesc tara fiindca nu stim cum sa-i pastram, sa-i valorificam si sa le oferim un viitor cat mai bun. Ii lasam sa ne scape printre degete...
    Ca o raza de lumina de la capatul tunelului a fost, pentru mine, site-ul www.univstud.ro, locul in care oamenii dornici sa invete sunt bine veniti iar cei interesati sa faca ceva cu viata lor, din punct de vedere profesional, sa aleaga profilul si sa se inscrie.
    Observ acest site ca o sansa pentru fiecare elev care tocmai a parasit bancile liceului sa treaca la un alt nivel, sa invete ceva nou, sa se pregateasca pentru ceea ce va urma. Cred ca fiecare ne dorim un viitor mai bun atat pentru noi, cat si pentru viitorii nostri copii, de aceea trebuie sa profitam de orice situatie pentru a ne dezvolta pe noi insine.
     Asa am fost crescut, sa am o mentalitate orientata catre viitor, al meu si al copiilor mei. Poate am sa-i invat si pe ei acelasi lucru fiindca numai asa, aceasta tara isi creste tinerele sperante si le este aproape in drumul catre succes.
     Daca si tu cunosti persoane inteligente, capabile, stabile si dornice de a reusi, atunci fa-i cunoscut acest articol iar mai departe se va descurca singur. Incurajeaza, sustine si sprijina aceasta campanie!

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.