Piata imobiliara din afara Bucurestiului

02:49:00
      Traim intr-o perioada in care foarte multi tineri doresc sa-si achizitioneze o locuinta, acest lucru devenind un lucru prioritar in vietile noastre si asta pentru ca ne dorim independenta din punct de vedere personal, financiar si familial.
      As putea spune ca s-au vremurile in care eram nevoiti sa stam impreuna cu parintii, toti patru sau cinci intr-un apartament, inghesuiti. Asa se proceda pe vremea tovarasului 'Ceasca datorita situatiei financiare precare a acestei tari.
      Vremurile s-au schimbat, la fel si oamenii, dar si industria imobiliara a crescut vertiginos. Zi de zi se construiesc blocuri in Bucuresti cat si in afara acestuia. Singurele diferente sunt pozitionarea geografica a acestora si pretul. Un apartament in Bucuresti costa de doua ori mai mult decat un apartament cumparat intr-un alt oras.
      Tinerii tind foarte mult sa vina in Bucuresti, fiind capitala si vazand, la tv, sau, auzind la radio ca exista locuri de munca disponibile cu salarii bune. Ceea ce ei nu stiu este ca mai exista orase in Romania care se aproprie de Bucuresti la nivel de salariu, ca si castig, cat si locuri de munca iar preturile in aceste orase sunt cu -50% mai mici.
      De exemplu, Cluj Napoca se afla pe toate listele din acest punct de vedere, printre primele pozitii, fiind un oras care contribuie simtitor la bugetul statului datorita fortei de munca iar piata imobiliara este una dezvoltata.
     Zilele trecute s-a difuzat, la tv, pe un canal national, un reportaj despre tineri care au plecat din Bucuresti pentru Cluj Napoca, s-au angajat, au un castig frumos si au reusit sa-si cumpere o locuinta. Majoritatea dintre acestia au optat prin programul ''Prima casa'', deoarece pot obtine o plata esalonata a apartamentului pana la treizeci de ani, dar cum preturile sunt mult mai mici, sunt persoane care reusesc sa achite valoarea apartamentului in cativa ani, maxim zece ani.
Acesta reprezinta motivul principal pentru care piata de Imobiliare Cluj Napoca cunoaste o crestere pozitiva semnificativa.
       Orasul Cluj Napoca va continua expansiunea, in timp ce Bucurestiul va atinge, la un moment dat, punctul maxim, in care oamenii vor ajunge sa se calce in picioare pe strada iar mijloacele de transport vor fi aglomerate. Deja asistam la aceasta imagine, la metrou, sau in RATB, in timp ce locuitorii orasului Cluj Napica se bucura de mijloacele de transport in comun aerisite. Acestea sunt principalele motive pentru care aleg acest oras, ca loc in care sa-mi petrec viitorul, alaturi de familia mea.
Acasa nu trebuie sa reprezinte locul in care te-ai nascut, "acasa" trebuie sa fie locul in care te simti cel mai bine alaturi de cei dragi iar eu simt chemarea acestui oras.
      Cred ca fiecare stiti acel feeling greu de descris, ca atunci cand simti un fior cald si placut pe piele. Nu as putea descrie in cuvinte ceea ce simt cand ma gandesc ca o sa am propria locuinta, o familie si ca voi duce o viata linistita. Pana la urma, astea sunt lucrurile pentru care muncim atata timp si ne chinuim sa cladim.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.