De ce am trecut de la RADET pe centrala termica?

Cred cu tarie ca doar Bucurestenii vor intelege durerea de a sta fara caldura iarna sau poate si ceilalti daca au privit la tv reportajele realizate de canalele de televiziune din Romania. De cativa ani de cand stau in Bucuresti nu m-am plans de conditii. De aici si pretul mai ridicat la chirii comparativ cu alte orase din Romania. Toate au fost bune si frumoase pana iarna anului trecut in care, daca nu aveam doua calorifere electrice in casa, inghetam ca un caine in locuinta.

Si nu va imaginati ca totul se opreste aici. Nici apa calda nu aveam. Sa ajungi in anul 2019 cu o multime de frustrari cumulate din iarna, este deranjant, mai ales ca toate aceste lucruri se petrec intr-o capitala europeana care se vrea a fi la un alt nivel. Mai intai sa rezolvam problema cu wc din curte, apa calda si caldura, apoi sa visam frumos sau sa aspiram la altceva.

Pana atunci, nu am asteptat eu ''evolutia'' Romaniei si a Bucurestiului si am decis sa rezolv singur problema. De aceea, am decis sa trec de la reteaua de stat RADET (o companie falimentara) la propria centrala termica de incalzire a locuintei.

Cat ma costa o centrala termica?


Aici am gasit o gama variata de centrale termice de la cele mai ieftine la cele mai scumpe -> https://www.quickshop.ro/centrale-termice-pe-gaz-c2-p1. Avand in vedere ca locuiesc intr-o garsoniera, necesitatea unei ultra centrale este zero, asa ca atentia mi-a fost indreptata catre cele mai ieftine centrale din portofoliu. Pretul de pornire este de 2.700 lei. Suma aceasta nu este deloc mare pentru confortul personal, de a avea mereu caldura pe perioada iernei, fara vreo alta supriza din partea Radet. Un alt avantaj de mentionat este faptul ca imi pot seta singur temperatura pe care o doresc in locuinta.

Instalarea acesteia in locuinta s-a realizat foarte rapid de o echipa de profesionisti. Montajul a fost inclus in pret si personal pot afirma ca iarna aceasta am stat in tricou si pantaloni scurti prin casa. Am rezolvat cea mai esential lucru privind confortul personal in propria locuinta.

Exista solutie si pentru locuintele mai mari, de exemplu daca stai intr-un apartament cu doua, trei sau patru camere exista centrale termice capabile sa iti incalzeasca intreaga suprafata a locuintei, dar la un pret mai ridicat. Nu foarte ridicat, doar putin mai mare decat pretul mentionat la centrala termica anterioara.

Aceasta este prevazuta si cu termostat wireless cu ajutorul caruia puteti seta ambientul in functie de locul amplasarii acestuia. De exemplu, daca locuiti intr-un apartament cu patru camere iar una din camere este mai racoroasa, intamplator sa fie camera copiilor, atunci recomand amplasarea acestui termostat in acea camera. De ce?

In cazul in care amplasezi acest termostat in orice alta camera si este setat la 24 grade, centrala iti va livra 24 grade conform ambientului din acea camera, dar camera racoroasa de care vorbeam mai devreme o sa aiba 22 grade ambient. Recomandat este ca acesta sa fie pozitionat in camera racoroasa pentru a asigura o temperatura de 24 grade acolo iar in celelalte camere, temperatura va fi mai ridicata cu 1-2 grade, fiind camere mai calduroase. O astfel de centrala exact modelul de mai jos si despre care am discutat, costa 3440 lei tva inclus.



Daca va intereseaza de unde am comandat centrala termica, aveti datele lor de contact mai jos:

Date Firma SC Vertical CIA SRL :

CIF: RO18679835

Reg. Com.: J40/8027/2006

Adresa punct lucru si depozit: Str Ciresului nr 14, Dragomiresti Vale, Ilfov

Programul nostru de lucru este:

- Luni-Vineri intre orele 8-17,

- Sambata si Duminica este inchis.

Telefon: 0765.277.006
Prin email: comenzi@quickshop.ro

 

Avand in vedere ca problema caldurii si a apei calde din Bucuresti nu e nici pe aproape de a se rezolva, recomand tuturor trecerea pe o centrala termica. Pretul utilitatilor nu a crescut deloc, din contra, am ajuns sa platesc cu cativa zeci de lei mai putin pentru caldura din locuinta. Bani cu care pot face altceva in prezent.

Atunci cand esti independent si nu depinzi de altcineva sau altceva este cel mai bine. Privesc cu tristete la oamenii din jur carora le este frig in propria locuinta. In loc sa evoluam, noi urcam pe scara involutiei. Multi vor invoca problema banilor cand le voi spune despre centrala termica achizitionata, dar nu le dau dreptate. Este doar o scuza pentru a fugi de probleme. O centrala poate fi cumparata, daca detii un card de cumparaturi, in sase rate egale fara dobanda. Daca totusi ti se pare mult rata lunara si nu iti permiti sa platesti o suma de 500 lei/lunar timp de cateva luni, atunci mai exista varianta unui credit de la 12 la 60 luni, unde rata lunara ajunge sub 150 lei.

Banii acestia ii plateam in prezent pentru caldura de care nu ma putem bucura. De ce sa nu platesc pentru ceva ce folosesc, pentru caldura pe care o am, pentru confortul meu personal?

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.