Servicii de mentenanta pentru echipamente

Serviciile de mentenanta sunt obligatorii si necesare in orice domeniu de activitate. Acestea asigura functionarea optima a echipamentelor tehnice necesare desfasurarii activitatii companiei. O functionare defectuoasa poate duce la incetinirea liniei de productie, la aparitia defectiunilor echipamentelor iar produsele finite pot fi afectate in mod negativ. Unde exista defectiune, calitatea scade.

In cadrul serviciilor de mentenanta sunt oferite urmatoarele:

  • diagnosticare la fata locului a defectului utilajului dynamic pentru analizarea si evaluarea cauzei principale a vibratiilor

  • monitorizarea periodica si prezentarea de rapoarte complete ale evolutiei in functionare a utilajelor dinamica

  • masuratori de referinta a nivelului de vibratii pentru echipamentele noi sau dupa reparatii (la care sa fie raportata functionarea ulterioara a utilajului)

  • echilibrari dinamice in atelier a componentelor echipamentelor

  • echilibrari dinamice pe pozitie pentru echipamente cu rotoare rigide

  • reparatii echipamente rotative/dinamice in atelier

  • lucrari montaj si reparatii echipamente rotative pe pozitie


Acest serviciu de mentenanta echipamente rotative este asigurata in domeniile industrial de varf tehnologic (petrolier, energetic) pentru reducerea riscurilor operationale ale echipamentelor prin cresterea fiabilitatii si a sigurantei in functionare a utilajelor dinamice si, drept consecinta, reducerea costurilor de mentenanta aferente. Serviciile de masurare a vibratiilor executate pot fi asigurate pe tot parcursul zilei, urgentele din incinta beneficiarului fiind tratate cu profesionalism si operativitate de fiecare data.

Prin executarea periodica de masuratori ale vibratiilor echipamentelor, se poate preconiza cu precizie un defect mecanic sau electric si, totodata, prezenta periodic un raport detaliat cu starea actuala a echipamentelor.

Afectarea liniei de productie reprezinta o pierdere de timp si resurse financiare pentru companie. Eliminarea defectiunilor tehnice prin procesul de reparatie este reprezentat de un cost urias pe care l-am putea diminua prin verificarile periodice. Este stabilit un termen fix in care compania care asigura mentenanta echipamentelor se prezinta la sediul firmei si realizeaza verificarile si masuratorile necesare.

Exista echipe specializate in verificari tehnice care detin in portofoliul sau o multime de companii, care isi respecta clientii, zilele de verificare si sunt capabili sa ofere un raport detaliat cu starea actuala a echipamentelor pe care acesta le detine. Daca va este un pic greu sa intelegeti, va recomand sa va ganditi, ca idee generala, la momentul cand detii o masina o masina auto iar la 30.000 km trebuie sa ii realizezi revizia tehnica. Acelasi lucru trebuie sa se intample si cu echipamentele tehnice din industriile de varf.

Procesul de reparatie a utilajului dinamic incepe cu o inspectie amanuntita si complet documentata. Astfel, echipamentul  acesta este curatat/sablat pentru a elimina rugina sau orice alta acoperire care ar putea impiedica punerea in evidenta a defectelor existente. Apoi, expertii efectuaza verificarea vizuala È™i dimensionala a tuturor componentele importante. Aceasta inspectie include (ca un minim de lucrari) masuratori ale jocurilor si strangerilor din lagare sau alte componente, masuratori dimensionale arbore, verificarea batailor arborelui, etc.

Daca detii astfel de echipamente in cadrul companiei pe care o detii, cata importanta ai acordat in acesti ani de activitate serviciilor de mentenanta? Crezi ca echipamentele tale de productie lucreaza la capacitate maxima sau ai mici indoieli? Daca da, atunci este momentul unei revizii tehnice.

 

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.