De unde pot cumpara echipamente moto?

Desi inca suntem in sezonul rece si nu vedem nici urma de motocicleta pe strazi, asta nu inseamna ca nu putem discuta despre acest subiect si sa punctam cateva idei despre ce avem de luat in considerare atunci cand parasim garajul pe motocicleta.

Din cate stim cu totii, motocicletele reprezinta un grad mai ridicat de risc in caz de accident din diverse motive, principalele fiind: soferii de autoturisme nu sunt foarte atenti la drum si nu verifica oglinzile retrovizoare iar in caz de accident, soferul de pe motocicleta are mai mult de suferit decat cel din masina deoarece este mai expus. Lipsa peretilor si a doua roti, chiar fac diferenta in astfel de cazuri.

Cu toate astea, nu inseamna ca nu avem pasionati de motociclete. De primavara pana toamna, vedem zilnic pe sosele motociclete in traffic, dar in cazul unora, observam si neregulile. Tocmai de aceea, trebuie sa avem cateva lucruri in vedere atunci cand ne urcam pe motor si iesim in oras.

  1.  Verificare tehnica


Inainte de a urca pe motocicleta trebuie sa ii dam un ocol pentru a observa micile nereguli care pot aparea fara sa ne dam seama. De exemplu: poate cineva ne-a lovit/atins motocicleta in parcare si nu am observant cand am plecat. Nu cred ca va doriti sa va opreasca politia si sa va acuze de accident. De asemenea, mai este de specificat verificarea tehnica periodica. Este recomandat ca macar o data pe an, motocicleta sa fie dusa la un service si verificata din punct de vedere tehnic. Pot aparea nereguli care nu sunt vizibile cu ochiul liber si ne dorim sa fim in siguranta in trafic, atat noi cat si ceilalti participant.

2.     Lumini - toate luminile trebuie sa fie functionale, atat fata cat si spate.

3.     Echipament moto pentru protectie: Acesta trebuie sa includa casca de protectie care sa protejeze intreaga suprafata a capului, geaca moto, ghete sau tenesi moto si un set de protectie spate, cot si sold.

 

Geaca moto -  trebuie sa fie cu captuseala impermeabila si captuseala detasabila de iarna inclusa, astfel incat aceasta sa poata fi folosita oricand, indiferent de anotimp, fara sa avem surprise neplacute ca am putea intra la apa, la propriu.



Protectie: cot, genunchi, spate etc. - Acestea au rolul de a te proteja in caz de impact. Din nefericire se mai intampla si accidente pe sosea, chiar daca suntem implicati direct sau nu. Noi trebuie sa fim pregatiti si sa ne luam cateva masuri de precautie ca in caz contrar, sa scapam cu daune fizice minime.


Unde se gasesc echipamente moto de calitate?


Trebuie sa avem in vedere faptul ca in momentul in care dorim sa achizitionam echipamente moto de calitate, nu toate magazinele de pe piata se incadreaza in parametrii optimi de calitate a produselor comercializate. Acestea trebuie sa detina un certificate care califica calitatea produsului, sa existe drept de retur care sa fie respectat, garantia produsului si cel mai mare criteriu: feedbackul clientilor. Asigurati-va ca magazinul din care cumparati au mai cumparat si altii. Feedbackurile sincere oferite de client reprezinta cea mai curata reclama, dincolo de orice alta publicitate platita.

Echipamentele moto de calitate nu sunt ieftine. Cei care calatoresc folosind acest mijloc de transport stiu ca fac referire la sume de bani care pornesc de la cateva sute de lei in sus, dar acest lucru nu trebuie privind ca pe un impediment avand in vedere ca acest echipament are misiunea de a proteja si de a ne salva viata in anumite circumstante. Pentru cei care nu sunt dispusi sa plateasca integral echipamentul moto sau se afla intr-o perioada mai slaba din punct de vedere financiar, exista posibilitatea de achizitie echipament in system de rate, disponibilitate pana la 60 de rate.

Nu trebuie sa ne dorim, trebuie sa constientizam. Viata noastra cat si a celorlalti participanti la trafic nu trebuie pusa sub semnul intrebarii. Mai mult de atat, daca circuli cu motocicleta fara echipament de protectie, primesti amenda, deoarece acest lucru este illegal.

Pe final, va recomand magazinul online https://motomus.ro/, magazin care isi respecta clientii iar produsele comercializate de acestia se incadreaza perfect in termenii enumerati mai sus.

Date de contact:

Moto Mus - Piese si Accesorii

Str. Dejului, nr.53A, Gherla




  • Luni - Vineri -- 08:00 - 13:00, 14:00 - 17:00

  • Sambata --09:00 - 13:00   Va rugam sa sunati in prealabil de vineri !



  • Email: contact@motomus.ro, motomus.design@gmail.com

  • Telefon: 0762 356 357

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.