Sfaturi in achizitionarea unei baterii auto

Adevarul este ca trecut mult timp de cand n-am mai redactat un articol pe tema auto. Asta nu se datoreaza faptului ca nu am suficient timp liber sau ca nu as stii ce sa scriu cu privire la acest domeniu, doar ca...pur si simplu, nu s-a mai intamplat.

Nu demult am finalizat scoala de soferi si am promovat examenul teoretic si practic. De doua luni, sunt sofer cu acte in regula. Cunosc deja datoriile pe care le am si ceea ce implica detinerea unui automobil. Costurile sunt destul de ridicate cu privire la combustibil, taxe si impozite, dar si utilitatea acesteia este de nedescris. Indiferent de ora, te urci la volan si pleci din punctul A in punctul B, fara a mai fi nevoie sa depinzi de cineva sau de un mijloc de transport. Dupa cum bine stiti, in Bucuresti, mai ales pe timp de noapte, mijloacele de transport in comun reprezinta o problema, datorita orarului prea diferentiat de plecare/sosire in statii. Alte variante o reprezinta Uber, Taxy sau Taxify, dar si acestea sunt destul de costisitoare si au timp de asteptare.

Intorcandu-ne la beneficiile de a detine propria masina, primul lucru pe care l-am invatat de la un verisor care este mecanic si electrician auto, a fost importanta bateriei auto.

O baterie auto pentru autoturism clasic trebuie sa fie de inalta calitate, sa prezinte durabilitate in timp si sa detina o garantie de minim 5 ani. Este recomandat ca la achizitionarea unei baterii auto noi, sa fii insotit de un expert in domeniu pentru a face o alegere sigura pentru viitori ani. Nu cred ca isi doreste nimeni sa se afle in scenariul in care nu mai porneste masina, undeva, situati prin munti, in timpul unei vacante.

Va pot recomanda doua achizitii de baterii auto pentru autovehicule, care au feedback pozitiv din partea clientilor si care nu au dezamagit pana in prezent.

  1. Baterie auto ACUPROFI MAX POWER 100 Ah AP1000 - https://www.acu-shop.ro/baterie-auto-acuprofi-max-power-100-ah-ap1000.html, pretul fiind de 360 lei, in aceasta perioada se beneficiaza de o reducere de 40 lei, pretul final ajungand la 320 lei.

  2. Baterie auto Tudor TECHINA 35 Ah TB357 - https://www.acu-shop.ro/baterie-auto-tudor-technica-35-ah-tb357.html, pretul bateriei este de 220 lei, in aceasta perioada se beneficiaza de o reducere de 20 lei, pretul final fiind de 200 lei.


In cazul in care doresti sa oferi bateria veche la schimb in momentul achizitionarii, se realizeaza un discount suplimentar de 16 lei din pretul final. De asemenea, nu este recomandat sa achizitionezi baterii auto second hand datorita nesigurantei si a uzurii.

Magazinul din care este achizitionata o baterie auto noua trebuie sa detina certificatul de asigurare al calitatii si sa ofere garantie produsului de cinci ani. Cele care nu detin aceasta certificare si nu ofera o garantie mai mare de doi ani a bateriei auto, calitatea bateriei auto este pusa la indoiala.

Desi poate o baterie auto de calitate este cu 50 lei mai scumpa, aceasta isi dovedeste calitatea in timp iar investitia este scoasa de-a lungul vremii. Conform unui sondaj, oamenii neglijeaza cel mai mult bateria auto a unei masini, desi acest lucru nu ar trebui sa se intample. Este o componenta vitala a autovehiculului, fara de care, acesta nu se poate deplasa, chiar daca costul acestei componente este mai scazut comparativ cu altele care promit aceeasi siguranta.

Daca esti sofer in adevaratul sens al cuvantului, vei sti ca orice componenta este importanta si vei acorda interesal egal tuturor. In caz contrar, cu siguranta ai avut o intamplare neprevazuta care te-a pus pe ganduri si care este nevoie sa se repete si a doua oara pentru a intelege importanta bateriei auto in complexul masinii.

O data cu dobandirea permisului de conducere, mi-am achizitionat o masina second hand. Am fost cu masina la service, am pus-o la punct din toate aspectele si am inlocuit vechea baterie, chiar daca inca functiona. Aceasta nu imi prezenta nici o garantie si siguranta ca nu va ceda in viitorul apropiat. Nu vreau sa fiu nevoit sa imprumut curent de la altcineva in viitoarea mea vacanta la munte.

Daca ai avut intamplari placute sau mai putin placute cu masina ta, ne-am bucura daca ai impartasi-o cu noi, printr-un comentariu la aceasta postare. In felul acesta vom invata unii de la altii. Ai sa ne faci vreo recomandare cu privire la importanta bateriilor auto?

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.