Achizitionarea de domenii si web hosting de la Gazduire.ro



Am pasit timid in lumea blogosferica cand am implinit 18 ani. A fost un majorat mai special din acest punct de vedere fiindca in ziua respectiva, mi-am deschis primul blog.

Asa am inceput sa scriu articole si sa cunosc oameni minunati de-a lungul timpului. In primele 6 luni, citeam alte bloguri pentru a ma ''inpira'' din aceasta meserie. Privind in urma, constat ca am facut o multime de greseli si asta datorita faptului ca nu a avut cine sa imi explice cum sta treaba in mediul online.

O data cu trecerea timpului am invatat cat de mult conteaza marimea unui articol (vedeti? Marimea conteaza), cuvintele cheie si ceea ce inseamna SEO. Importanta prezentei in social media a inceput sa conteaza dupa primul an de activitate. Abia atunci mi-am facut cont de facebook si twitter. Share-uirea contentului pe retele de socializare mi-a crescut traficul pe blog cu 50%.

''Pe vremea aceea'' (suna ca si cum as fi batran), scriam pe un blog cu template basic si...si...aveam subdomeniu blogspot.ro. Nu stiam ce implica sa ai un domeniu .ro sau .info, cum se implementeaza si care ar fi costurile.

M-am incris in grupuri de facebook dedicate brainstorming-ului blogosferic si am inceput sa intreb in stanga si in dreapta, apoi am google it si am aflat importanta acestora.

Achizitia de domeniu .ro si a unui plan de web hosting contra cost a fost dupa doi ani de activitate. In scurt timp, blogul a inceput sa fie cunoscut, ''promovat'' pe motorul de cautare google iar accesarile au inceput sa apara.

De aici incepe totul!

Mai am putin si implinesc 7 ani in blogosfera romaneasca. Daca as intoarce timpul inapoi, nu as mai face aceleasi greseli, acum ca stiu. De aceea, ii pot sfatui pe cei care se apuca de blogging, sa inceapa prin achizitia unui domeniu .ro sau .info si a unui plan de web hosting sigur.

Mare grija atunci cand ne alegem furnizorul de host. Sunt o multime de firme in Romania care asigura web hosting, insa nu foarte multi sunt de incredere. Alege furnizorul care promite uptime de 99,9%,  back-up zilnic sau saptamanal si support tehnic 24/7, in felul acesta elimini orice risc de a pierde informatii importante.

Pentru cei care nu stiu, anul trecut s-a intamplat un eveniment nefericit la o companie de web hosting din Romania, unde, in urma unui atac cibernetic, o multime de site-uri si bloguri au disparut peste noapte. Nu au existat ''rezerve'' de back up si foarte multi clienti au avut de suferit in urma acelei intamplari.

De aceea recomand Gazduire.ro pentru achizitie de domenii si hosting web, deoarece prezinta siguranta si incredere (motto-ul Politiei Romane, stiu). Acestia au peste 10 ani experienta in domeniu si un portofoliu bogat, despre care puteti citi mai multe accesand urmatorul link: http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/servicii-internet/gazduire-ro-aniversare-de-10-ani-cu-oferte-speciale-1314838.

Fie ca este vorba de un simplu blog, de un site de prezentare sau magazin online, ai nevoie de domeniu + host.

In cazul in care te-ai decis sa pasesti in lumea blogosferica si ai nevoie de informatii, imi poti scrie in sectiunea de comentarii si am sa-ti raspund in cel mai scurt timp.

 

2 comentarii:

  1. Mulțumesc. Îţi place sau nu? 0 0

    RăspundețiȘtergere
  2. V/blogurile despre it in limna romana sunt niste glume cu varf si indesat. Gasesti pe dincolo informatii mult mai precise/relevante. Da ,stiu ca nu toata lumea stie lb Englrza,dar acei sunt cei care se bucura la textele lui Buhnici gen "camera este buna 1 0 cialis

    RăspundețiȘtergere

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.