Echipamente moto la pret redus

Oamenii sunt foarte sceptici atunci cand vine vorba de motociclete afirmand ca sunt periculoase. Este adevarat ca nu oricine este facut sa mearga pe motocicleta iar aceasta activitate necesita o atentie mai sporita pe traseu cat si capacitati bune de manevrare.

De curand am finalizat scoala de soferi. Dupa ce am dobandit permisul de conducere categoria B, m-am decis sa ma incriu pentru categoria A. Am facut acest lucru deoarece, de primavara pana toamna, doresc sa nu circul inchis intre patru pereti de tabla. Motocicleta, in comparatie cu masina, are un mare plus: iti permite ''sa te bagi'' prin trafic, fara sa-i stanjenezi pe altii si sa ajungi mai rapid la destinatie.

Insa, inainte de a ne urca pe un ''motor'', trebuie sa fim constienti de pericolul la care ne supunem. Acei ''pereti de tabla'' de care ziceam mai devreme, au rolul de a ne proteja in cazul unui impact sau macar de a diminua din acesta. Acelasi lucru nu se intampla pe o motocicleta datorita faptului ca acei pereti lipsesc si suntem expusi in fata oricarui pericol.

Pe motocicleta, orice obstacol sau impediment ne poate destabiliza si putem ''divorta'' de motor in doar cateva secunde. Daca circuli cu atentie sporita si porti echipament de protectie, poti evita orice urma sau tentativa de accidentare. In ziua de astazi, nu trebuie sa fii atent la cum conduci tu, ci trebuie sa fii atent la cum conduc ceilalti din jurul tau.

De aceea, un echipament enduro din piele, o casca si un set de cotiere, sunt suficiente pentru a te proteja in caz de dezechilibrare si cazut de pe motocicleta. Lipsa echipamentului este penalizata prin lege, deci circuland fara acesta, riscati sa primiti amenda.

Dincolo de toate aceste lucruri, sa te plimbi cu motocicleta este o adevarata placere. Atunci cand sunt pe carosabil, simt ca imbin tehnologia cu natura, ma simt mai liber si in comparatie cu masina, pe care o folosesc doar in interes de serviciu pentru a ma duce din punctul A in punctul B, cu motocicleta fac plimbari nocturne, merg la munte, la mare, la padure iar plimbarile acestea reusesc sa ma relaxeze.

Fiecare are scopul ei, dar intorcandu-ma inapoi, sa nu uitam de siguranta. Sanatatea si integralitatea corporala conteaza cel mai mult. Un accident de motocicleta fara purtarea echipamentului de siguranta poate fi fatal. De asemenea, motocicleta nu trebuie sa aiba cauciucurile prea uzate sau tocite si sa nu prezinte defectiuni la sistemul de franare sau directie. Periodic trebuie efectuata revizie tehnica pentru a evita orice accident care ar putea avea ca si cauza acest lucru.

La inceput eram la fel de sceptic ca toata lumea, doar ca parerea mea s-a schimbat cu prima cursa pe motocicleta pe care am facut-o, acest lucru intamplandu-se pe un camp cand, un prieten, mi-a imprumutat motocicleta acestuia pentru zece minute. A fost dragoste la prima cursa.

De atunci mi-am dat seama de ce unii oameni nu privesc cu ochi buni motocicletele, dar mi-am dat seama ca nici nu cunosc foarte multe despre ele, tocmai de aceea prefer sa nu ii ascult. Nu recomand sa ne formam idei dupa principiile celor din jur fiindca, de cele mai multe ori, acestea pot fi defectuoase. Recomand sa incerci, sa vezi daca iti place iar daca raspunsul este ''Da'', sa continui in a-ti dobandi carnetul de sofer categoria A, necesar acestui tip de activitate.

Daca vrei sa te convingi de mai multe lucruri, acceseaza pagina lor de facebook, la urmatorul link: https://www.facebook.com/fmracingromania/. In sectiunea cu comentarii poti lasa intrebari sau comunica cu ceilalti din comunitate la articolele postate pe aceasta tema.

Poate aceasta dragoste fata de motociclete te poate ajuta sa iti faci o cariera. Foarte multi oameni au reusit sa plece de la o pasiune si sa ajunga la o cariera din asta. Exista comunitati intregi de motociclisti, grupuri, curse legale si campionate nationale la care poti merge, asta bineinteles, dupa cativa ani de experienta si condus activ.

Daca privim la televizor, putem observa ca avem motociclisti la varste de peste 30 ani, acest lucru insemnand ca s-au apucat de acest ''sport'' de la varsta de 20-25 ani. Asta inseamna ca nu este tarziu, atat pentru mine cat si pentru tine, de a face o cariera din asta.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.