Confortul platilor cu criptomonede

Criptomoneda este o moneda virtuala, nebancara, utilizata ca mijloc de plata. De cele mai multe ori, se face greseala ca moneda virtuala sa fie considerata o moneda electronica. Conform legii, aceasta nu este o moneda electronica ci este o varianta electronica a bancnotelor si monedelor, fiind folosita pentru a face plati electronice de mica valoare. Exemple de criptomonede: Bitcoin, Ethereum, Litecoin.

Cum sunt stocate criptomonedele?


Aici ca si in domeniul bancar, exista un portofel digital care permite primirea, trimiterea si stocarea criptomonedei. Tranzactiile sunt securizate cu ajutorul criptografiei iar transferal se realizeaza pe baza unei adrese alphanumeric.

Cum pot achizitiona criptomonede?


Daca vrei sa te numeri printre fericitii detinatori de criptomonede, ai doar doua variante:

  1. Poti cumpara moneda virtuala.

  2.  Poti crea moneda.


Procesul de creare se numeste ''minerit'' iar cei care pornesc aceasta activitate se numesc ''mineri'', dar nu la cei care lucreaza in mine pentru extragerea aurului si a altor pietre pretioase ma refer.

Pentru a crea criptomonede ai nevoie de un calculator cu o configuratie hardware puternica si de un software pentru a conecta minerii la blockchain si mining pool.

Avantaje si dezavantaje:



  •  nu exista limita de suma pentru tranzactii

  • plata se poate realiza fara date personale asociate

  • transfer rapid oriunde in lume

  • nu exista o banca centrala

  • utilizare redusa: numar de comercianti redus care accepta criptomonedele ca metoda de plata

  • in unele tari plata cu criptomonede este interzisa.


Sunt de parere ca aceasta evolutie continua ne aduce o multime de beneficii iar noi, consumatorii, avem multe de castigat. Ca orice alt domeniu, cel bancar tine pasul cu ceea ce se intampla in piata si se adapteaza. Criptomoneda a devenit cea mai sigura moneda, imposibil de pierdut sau furat. Acest lucru ar trebui sa ne faca sa ne gandim cat de mult se chinuie departamentul it si departamentul de frauda ale bancilor sa evite furtul sau fraudarea conturilor bancare ale clientilor.

In piata de comert online, la ora actuala, exista mai mult de 700 criptomonede disponibile. Top 5 criptomonede sunt urmatoarele: Bitcoin, Ethereum, Bytecoin, Ripple si Litecoin. Pasionatii de minat criptomonede pot monitoriza activitatea acestora pe piata financiar bancara cu ajutorul unui monitor web accesibil la urmatoarea adresa: http://criptomonitor.ro.

Exact ca oricare alta moneda, exista un curs raportat la multi factori ai economiei la nivel macro care determina scaderea sau ridicarea valorii monezii virtuale.

Cum noua, romanilor nu ne place sa ramanem in urma cu nimic, avem si noi propria moneda virtuala numita WebDollar, moneda realizata de Adrian Stratulat impreuna cu o echipa de oameni inteligenti.

WebDollar foloseste mini blockchain in loc de blockchain si Proof of Proof of Work (PPoW) in loc de Proof of Work (PoW), astfel daca prin blockchain sunt urmarite tranzactiile, versiunea creata de Adrian Stratulat retine doar volumul disponibil pentru rulaj (cunoaste soldul conturilor).

Aceasta moneda a fost deja lansata si este disponibila pentru minerit si cumparare.

Ce parere ai despre aceste criptomonede? Ti se pare o metoda sigura de plata? Ai incerca sa efectuezi astfel de tranzactii? Lasa-ne o parere in sectiunea de comentarii pentru un mic brainstorming.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.