Cu ce detergenti imi spal hainele?

In functie de nevoile fiecarui om, avem o cheltuiala lunara formata din mancare, bautura, imbracaminte, incaltaminte etc. Personal, imbracamintea se afla pe locul doi in acest clasament, investind o suma semnificativa lunar in achizitia de haine noi, fiindca pentru mine, conteaza cum iesi imbracat pe strada.

Toti acesti bani pe care ii investim lunar in achizitionarea de haine ii putem pierde prin neintretinerea hainelor cumparate. Dupa ce ti-ai achizitionat un articol vestimentar, nu este suficient sa il speli si doar atat, conteaza cand il speli si cu ce.

Cand trebuie sa spal hainele si cum?


Fiecare articol vestimentar apartine unei categorii de haine, categorii care sunt impartite pe programe de spalare (vezi programele pe masina de spalat). De exemplu: spalarea hainelor subtiri la temperaturi ridicate duce la deteriorarea materialului din care este confectionat articolul vestimentar. Astfel, ne putem da seama daca prelungim sau scurtam viata hainelor pe care le detinem.

Cu ce detergenti imi spal hainele?


In ultimii ani am folosit doar detergenti capsule care se dizolva rapid in apa in defavoarea detergentului clasic care necesita timp de dizolvare, timp in care acesta patrunde in haine iar in timpul procesului de dizolvare distruge tesatura. De asemea, utilizarea indelungata a clorului pentru spalarea hainelor albe, ataca tesatura, hainele devin largi si le scade rezistenta la actiuni fizice.

  1.  Ariel Detergent Capsule 16 buc 3in1 Alpine - pret 14.40 lei. O cutie care contine 16 capsule, practic imi este suficient sa spal de 16 ori. Avand in vedere ca spal o masina de haine saptamanal, asta inseamna ca acest detergent lichid imi ajunge timp de patru luni iar pentru asta platesc doar 14.40 lei.
    2. Lenor Detergent Capsule 14 Buc 3in1 Color Flower bouquet - pret 11.89 lei. O cutie care contine 14 capsule de detergent lichid destinat spalarii hainelor colorate. Sunt fan Ariel, deoarece sunt multumit de capacitatea de curatare a hainelor si de persistenta mirosului in tesatura, dar acolo unde Ariel nu are o solutie, mai exact pentru hainele colorate, apelez la Lenor care din punct de vedere al calitatii, se apropie foarte mult de Ariel. Aceasta cutie imi este suficienta sa spal trei luni jumatate hainele colorate pe care le detin, pentru pretul de doar 11.89 lei.
    Niciodata nu amestec hainele colorate cu cele albe sau negre. Ce se intampla daca faceti asta?


O singura data mi s-a intamplat sa strecor, din greseala, un tricou alb in cosul cu rufe colorate. Rezultatul de la final a fost ca m-am ales cu un tricou de culoare albastru deschis, colorat neuniform care arata in ultimul fel. Bineinteles ca acel tricou nu a mai putut fi purtat, nici macar prin casa, si am nevoit sa il arunc.

Acestea sunt cateva sfaturi personale pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand va spalati hainele la masina de spalat. Tot procesul acesta este o conduita pentru pastrarea hainelor cat mai mult timp pentru a ne bucura de ele si pentru a face o economie la bani. Te-ai gandit vreodata ca respectand aceste instructiuni, jumatate din banii pe care ii utilizezi la cumpararea de articole vestimentare ti-ar ramane si i-ai putea utiliza in alt scop?

Contact:
Str. Garii nr. 4/D, Gheorgheni, Jud. Harghita 535500


Tel — 0770411081

Tel — 0755877780

Luni-Vineri — 09:00-17:00

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.