Cum arata dormitorul perfect?

De curand, un grup de cercetatori britanici au descoperit ca exista o stransa legatura intre lenjeria de pat si calitatea somnului. Acest studiu s-a realizat pe un esantion de trei sute de persoane. Jumatate din acestia au fost nevoiti sa doarma pe seturi de dormitor simple, impuse iar cealalta jumatate si-au cumparat seturile de dormitor dupa bunul plac. Ulterior, acestia au putut constata ca cei care si-au cumparat seturile de dormitor dupa bunul plac sunt mai odihniti si au avut un somn reusit din punct de vedere al calitatii acestuia.

         Cum arata dormitorul perfect?


Indiferent ca include un pat de o persoana sau de doua persoane, noptiera sau alte corpuri de mobile, dormitorul trebuie sa arate primitor si sa indemne la somn.

  1. Patul trebuie sa fie suficient de mare, dar nici exagerat. Trebuie sa ai spatiu cat sa te intinzi si sa te rasucesti de pe o parte pe cealalta.

  2. Setul de dormitor trebuie sa fie din bumbac. Calitatea materialului conteaza fiindca dorim sa ne bucuram mai mult de setul de dormitor pe care il detinem si cu siguranta nu ne dorim sa avem neplacerea de a se decolora.

  3.  Culorile setului de dormitor trebuie sa fie vii. Culorile sterse induc tristete si stare de melancolie. Pentru sanatatea noastra mintala, trebuie sa mergem la somn linistiti si cu zambetul pe buze.

  4.  Trebuie sa existe un mediu ambiental placut: aici putem enumera culoarea peretilor, designul pieselor de mobilier, lumina calda si multi alti factori.

  5.  Trebuie sa fie liniste. Dormitorul trebuie sa fie cea mai antifonata camera din intreaga locuinta. Dormitorul este considerat o camera a odihnei.


Nu exista o schita a dormitorului ideal, dar exista cateva criterii, cele enumerate mai sus, de care trebuie sa tinem cont daca ne dorim un dormitor ideal. Dormitorul perfect exista doar in ochii privitorului, de aceea, acesta trebuie organizat dupa bunul plac. Este un spatiu intim in care trebuie sa ne simtim relaxati, in care ne odihnim si care ne refugiem noapte de noapte pentru incarcarea bateriilor.

Parerea mea?

Personal, calatoresc destul de mult. iar pentru mine nu mai exista un standard pentru un dormitor. Dorm in orice hotel, atata timp cat setul de dormitor este curat si este din bumbac. O singura data, am dormit intr-un set de dormitor dintr-un alt material, in care am simtit ca ma sufoc, eram parca intr-un sac din folie. Acest lucru mi s-a intamplat intr-un hotel din Bran. De atunci, de fiecare data cand fac o rezevare intr-o locatie noua, intreb daca setul de dormitor este din bumbac sau din alt material.

Aceste calatorii frecvente au partile lor bune: vazand o multime de locuri, am putut trage concluzii si am putut compara. In felul acesta, am ajuns la un rezultat final.

Pana la urma, dormitorul perfect este acolo unde ne simtim bine, fie ca este acasa, fie este intr-o alta locatie unde avem parte de confort sporit.

Cum arata dormitorul ideal pentru tine? Daca ai idealul acasa, te rugam sa-l impartasesti cu noi in sectiunea de comentarii printr-un comentariu sau o fotografie.

 

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.