De unde cumpar hrana pentru albine pe timpul iernii?

Astazi am sa va povestesc despre pasiunea mea pentru apicultura. Cititorii acestui blog nu cunosc faptul ca imediat ce am implinit varsta de 18 ani, m-am apucat de apicultura. Mai exact, am cumparat zece stupi cu albine. De aici a pornit totul, de la o idee si zece stupi.

De cand sunt pasionat de apicultura? Din adolescenta dupa ce am urmarit cateva documentare la tv despre albine.

Pe langa faptul ca produsul final realizat de albine este unul foarte bun si placut, intretinerea acestora se face mai usor decat in cazul oricarei alte vietati de pe urma careia sa pot scoate un aliment pentru uz personal.

Locuiesc in mediul rural, undeva la marginea unei comune din judetul Teleorman. Campul este plin cu pomi infloriti, flori si floarea soarelui. Albinele au un teren imens de lucru iar asta s-a vazut in prima productie de miere oferita de acestea.

Conform cercetatorilor britanici, albinele sunt cele mai importante fiinte de pe Pamant.

Totusi, de primavara pana toamna nu am foarte mult de lucru la ele, dar ce fac pe timpul iernii?

Iarna lucrurile se complica fiindca albinele nu mai parasesc stupul datorita frigului iar ele se apuca sa consume din productia proprie de miere. Tocmai de aceea nu este indicat sa extragem toata mierea cand ne apropiem de toamna fiindca si acestea au nevoie de hrana.

Cu toate astea, uneori nu este suficient pentru albine ca acestea sa aiba doar miere in stup. Acestea au nevoie de putin mai mult ajutor pentru a reusi sa treaca peste iarna crunta. Am gasit acest site cu hrana pentru albine, de unde cumpar anual cateva produse, dupa cum urmeaza:

  1. Hrana proteica


Hrana proteica ajuta la hranirea familiei de albine si este benefica la inmultirea roiului. Se poate oferi roiului de albine si pe timpul verii, dar doar in cantitati reduse, pe post de stimulare sau suplimentare alimentara.

2. Turta pentru albine

Albinele ca si oamenii sau alte animale, au nevoie de diversificare in gama lor de ''alimente. Tocmai de aceea, atunci cand nu cumpar hrana proteica, cumpar turta cu nozevit care poate fi administrata albinelor primavara, toamna si iarna. Aceasta nu se administreaza pe timpul verii!

Aceasta se poate administra in trei moduri albinelor: in turta cu polen, pulverizat direct pe albine intre rame sau ca aditiv in sirop.



3. Sirop

Ultimul produs de pe lista, dar asta nu inseamna ca este mai putin necesar il reprezinta siropul, alimentul de care discutam putin mai devreme. Acesta reprezinta, mai mult, un stimulent energetic pentru albine care nu contine zahar si ofera albinelor o digestie usoara.



 

Lista de mai sus reprezinta doar un mic necesar pentru albine pe care il fac periodic. In functie de situatie pot interveni si alte achizitii. Toate aceste produse le comand dintr-un magazin online in care am mare incredere. Daca vrei sa afli mai multe despre acest magazin, mai jos regasiti datele de contact:










  •  

    Au trecut sapte ani de cand detin acesti stupi cu albine si de curand am inceput sa ma implic si mai mult. Am inceput sa dezvolt aceasta mica afacere de familie. In prezent am peste douazeci de stupi cu albine si am obtinut certificare pentru aceasta afacere. Am de gand sa o dezvolt pana voi avea permanent miere de vanzare pe piata si pana cand devine un mijloc sigur de castig lunar din care sa traiesc.


Ma gandesc ca in anul viitor sa ma ocup de finantarea acestui proiect si sa obtin fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea afacerii. Apicultura este o activitate frumoasa, nu este obositoare, implica doar grija pe care o porti familiilor de albine si de administrarea proprie.

Daca sunteti apicultori cu experienta, astept pareri, opinii si recomandari din partea voastra in sectiunea cu comentarii. Daca considerati ca am omis ceva sau ca ceva nu fac bine, imi puteti oferi mai multe detalii despre cum ar trebui procedat. Sunt la inceput de drum si mai am multe lucruri de invatat, mai ales ca nu detin studii in domeniu, doar simpla documentare de pe internet si tutoriale pe youtube.

 

 

 

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.