Despre eficienta panourilor solare

10:09:00
       Traim in era tehnologiei, cand toate demersurile sunt tehnologizate indiferent de industrie. Acest lucru ne ajuta sa obtinem eficienta maxima, timp de lucru mai scurt iar rata de rateuri aproape de zero.
       Cel mai mare pas, pentru omenire, a fost facut de industria energiei electrice, care, de cativa ani, a trecut la un alt nivel, mai exact, prin panouri solare pentru producerea de energie electrica. Energia creata de acestea este inmagazinata si apoi folosita in scopul de a alimenta locuintele. Pana in prezent, panourile solare au reusit sa acopere aproape 30% din productia de energie electrica de pe piata iar asta inseamna un raport mai mic in ceea ce priveste poluarea mediului si folosirea resurselor naturale in scopuri constructive.
       Vedem din ce in ce mai des campurile pline cu astfel de panouri. Oamenii se intreaba: "Ce se intampla cand nu e soare afara?" Aceste panouri solare sunt capabile sa produca energie electrica chiar daca nu este soare afara ci doar avand lumina zilei,  chiar daca vorbim de un raport mai mic de energie. Nu va imaginati ca, pe timpul iernii, aceste panouri nu functioneaza. Randamentul este doar mai mare atunci cand vremea este buna.
       Vor mai trece ani... chiar o multime, pana cand intreaga populatie va fi alimentata din punct de vedere electric folosind doar panouri solare, dar este un viitor verde in fata, un viitor care ne asteapta. Exista oameni care au ales sa ia initiativa si sa-si monteze panouri solare pe locuintele lor. In cazul unei pene de curent, in functie de energia electrica consumata de aparatele din casa, acestia pot dispune de trei zile de energie electrica continuu produsa de un panou solar sau o continuitate medie de sapte zile.
       Incet, incet incepem sa ne convingem pe propria piele de eficienta acestora si sa adoptam ideea de energie verde si, sincer, m-as fi bucurat ca oamenii sa inceapa demersurile acestea cu douazeci de ani in urma, desi stiu ca nu era posibil din punct de vedere tehnologic.
        Incepem sa ne modernizam si, mai mult de atat, oamenii incep sa iubeasca ideea de nou si natura. Daca iti pasa, atunci sustine si tu aceasta miscare.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.