Calculatoare refurbished de pe Server-Config.ro

    Ce inseamna "refurbished"?

     In traducere acest termen inseamna “reconditionat” si se poate aplica la orice produs, fie ea din IT sau alte domenii. Orice produs are mai multe categorizari, insa de cele mai multe ori ne intalnim cu produse "noi", "second hand" si "refurbished".
     Produsele reconditionate sunt produse folosite (sau second-hand) care trec printr-un proces specific, cu scopul de a le readuce intr-o stare de functionare ca si noua. Aici este cea mai mare diferenta dintre un produs "second hand" si un produs "refurbished/reconditionat" in timp ce un produs "second hand" este un produs folosit, de mana a doua, de obicei fara garantie si care nu a trecut prin nici o procedura de reconditionare, un produs refurbished este intr-o stare de functionare ca si nou cu garantie (conform legilor in vigoare). (sursa: internet)

     Pentru ca am aflat deja ce inseamna ''refurbished'', am sa tratez aceasta tema subiectiv fiindca am cumparat de-a lungul timpului produse reconditionate, mai ales cand vine vorba de domeniul IT.
In 10 ani am schimbat 8 calculatoare dintre care doar unul singur a fost produs nou, celelalte fiind reconditionate. Dezavantaje? Singurul dezavantaj il reprezinta faptul ca produsul este desigilat si prezinta mici urme de uzura.
    Avantaje? Pretul mult mai mic in comparatie cu un produs nou, beneficiaza de aceeasi garantie de 2 sau 3 ani si functioneaza la fel de bine. Astfel, datorita acestei situatii, ma simt motivat sa cumpar produse reconditionate, in defavoarea celor noi.
Poti alege calculatoare refurbished la pret redus pe care le poti folosi ca servere pentru CS acasa, le poti folosi ca host pentru un site propriu, le poti folosi in activitati de training sau teste it.
    Ultima modalitate am ales-o si eu in urma cu multi ani, reusind de-a lungul timpului sa invat o multime de lucruri din domeniul IT. Cand aveam varsta de doar zece ani, imi stricam singur calculatorul fiindca umblam pe unde imi era interzis si pentru ca mama nu avea bani sa cheme un specialist it de fiecare data pentru remedierea situatiei, am inceput sa invat sa imi repar singur calculatorul. De aici a inceput totul!
     In ziua de astazi lucrez in domeniul telecomunicatiilor, legatura foarte stransa cu domeniul it, chiar pe departamentul de support tehnic, fara sa am vreo pregatire in domeniu. CV-ul meu a constat intr-un test pe care l-am promovat cu brio iar cunostintele it m-au ''recomandat'' pentru acest post.
Iata cum, de cele mai multe ori, ne putem folosi de acest tip de calculatoare si pentru alte scopuri decat cel pentru care au fost create. Functionarea acestor tipuri de calculatoare nu este afectata de statusul ''reconditionat'', acesta facand referire la faptul ca au fost folosite pe o perioada limitata si scurta de timp, trecand apoi printr-o ''testare tehnica'' inainte de a fi puse la vanzare, mai mult de atat, beneficiezi de certificat de garantie.
        Ti-ai cumparat vreodata un calculator refurbished? Daca da, care este feedback-ul tau?


Contact:
SErVER CONFIG SRL

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.