De ce este importanta o gazduire web?

06:59:00
Gazduire web - Namebox
A venit timpul unui nou articol in domeniul IT, mai exact, o sa vorbim despre site-uri, bloguri, gazduirea web si domenii web.
Detin acest site al revistei Orizonturi Literare si am un blog personal care, ambele, se bucura de succes. Inceputul a fost lent, dar sigur. Am sa va explic putin cum stau lucrurile, intr-un limbaj cat mai accesibil ca sa inteleaga toata lumea.
Nu este de ajuns sa va deschideti un blog si sa incepeti sa scrieti. Este insuficient. De ce spun asta? Fiindca va lipsesc doua elemente foarte importante: domeniul si gazduirea web.
Atunci cand va deschideti un blog, acesta vine, implicit, pe platforma pe care o utilizati cu un subdomeniu. Acesta dispune de o gazduire gratuita a site-ului, dar calitatea serviciilor este destul de slaba. Pentru ca site-ul tau sa se incarce foarte repede si daca doresti sa ai control deplin asupra acestuia, atunci ai nevoie de un pachet de gazduire profesional, care costa, dar calitatea serviciilor oferite este ireprosabila. In felul acesta, site-ul tau se va incarca in cateva secunde.
Domeniul este cel care face diferenta la adresa site-ului. O sa luam un exemplu pentru a va fi usor de inteles:
www.viziunidinviata.blogspot.ro - subdomeniu
www.viziunidinviata.info - Domeniu

Prima diferenta se observa la adresa, facand site-ul mai usor de tastat insa ofera si cateva beneficii SEO. Astfel, utilizarea unui pachet de gazduire platit si achizitionarea unui domeniu este foarte bine "vazut" de motoarele de cautare, astfel incat, site-ul tau iese in lumina reflectoarelor. Acestia sunt primii pasi care trebuie avuti in vedere la crearea unui site. Insa, inainte de acestea, cel mai important lucru pentru ca site-ul tau sa fie considerat unul de calitate il reprezinta continutul de calitate pe care trebuie sa-l oferi prin postari.
Atunci cand esti dispus sa treci pe gazduire web platite, te va astepta cateva pachete de gazduire, care sunt realizate dupa cateva criterii. In functie de ceea ce doresti sa faci cu site-ul tau si in functie de locul unde tintesti sa ajungi cu acesta, iti comanzi pachetul de gazduire. De aici incolo, e floare la ureche. In aproximativ treizeci de minute, poti avea site-ul functional si pregatit sa primeasca accesari.
Suntem pe final de articol iar curiozitatea mea este mare. Aveti site-uri/bloguri pe gazduire gratuita sau platita? Aveti domeniu sau nu? Daca da, de ce? Daca nu, de ce?

Iesi din umbra internetului pentru o aura de lumina asupra ta!

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.