Agentie de recrutare in Cluj Napoca

In anul 2018 ne invartim in jurul problemelor de recrutare de personal in privinta ocuparii locurilor de munca, criza politica, criza monetara si a problemelor salariale, mai ales de cand a plata darilor catre stat a fost trecuta de la angajator la angajat.

Acest demers a dus la descurajarea tinerilor de a se angaja, studiu care arata ca angajarile au scazut cu 2% in prima luna. Cei din domeniul IT si care lucreaza in multinationale au resimtit aceasta modificare care, desi promitea majorarea salariilor, in practica, salariile acestora au scazut. Acest lucru are un impact negativ asupra tinerilor care parasesc bancile liceului si doresc sa se angajeze. O parte din acestia s-au reorientat catre mediul facultativ doar pentru a amana procesul de angajare, sperand ca pe viitor sa fie mai bine.

Este normal sa credem intr-un viitor mai bun si sa ne dorim un job in care este respectat programul de lucru si pachetul salarial. Aceste dorinte i-au facut, pe tineri, sa paraseasca locuintele in care au crescut, sa paraseasca mediul rural si sa se mute intr-un oras mare, precum Cluj Napoca care detine un potential ridicat pe piata muncii, atat ca numar de locuri vacante cat si ca pachete salariale atractive.

Cu toate aceste modificari, exista numeroase firme care si-au asumat ''pierderea'' si au majorat venitul brut pe cartea de munca in asa fel incat venitul net al angajatului sa nu fie influentat negativ, angajatii ramanand la aceeasi suma de bani sau chiar mai mare.

Aceasta masura este adoptata de mare parte din companiile din Romania, afectat ramanand decat mediul de stat. Astfel, aceasta masura este de cele mai multe ori, specificata in interviul de angajare.

Traim in era tehnologiei iar comoditatea este la ea acasa. S-au dus timpurile in care printam cv-urile in centre xerox si mergeam din usa in usa pentru a le depune. Cv-urile de depun online, pe platforme de recrutare sau la firme recrutare personal din Cluj Napoca pentru ocuparea locului de munca. Acestea au misiunea ca, in functie de pregatirea ta educationala  si/sau profesionala sa iti gaseasca un loc de munca in domeniu iar singurul tau ''efort'' sa fie doar prezentarea la interviu.

Acest lucru a usurat mult demersul de angajare facand acest proces destul de accesibil.

Aceste firme care se ocupa cu recrutarea personalului incurajeaza foarte mult incadrarea tinerilor care finalizeaza studiile liceale sa se angajeze, fiind prioritari pe listele de angajare. Statisticile arata ca peste 90% din tinerii care aplica pentru angajare printr-o  firma de recrutare isi gasesc un loc de munca in mai putin de 30 zile iar 5% in mai putin de 90 zile.

Pretentiile angajatiilor trebuie sa fie si ele realiste. Intalnim tineri care doresc sa munceasca, dar care nu au studii in domeniu sau nu au mai ocupat niciun loc de munca pana in prezent si isi doresc salariu de o mie de euro si eventual, sa nu faca mare lucru. Printre cei 5% ramasi din procentajul de pana la 100%, se mai gasesc si astfel de exemple.

Pentru acestia, cu trecerea timpului, exista posibilitate de calificare in domeniu si de avansare. Pentru aceste lucruri tinerii trebuie sa indeplineasca anumite conditii care le sunt explicate de catre managerul general al companiei. Este o dorinta comuna a tuturor tinerilor de a lucra intr-o companie dezvoltata sau care se afla in dezvoltare progresiva, in care poate avea posibilitatea de a avansa si a majora venitul, o data cu trecerea timpului. Acest lucru include si un pachet de responsabilitati noi pe care angajatul trebuie sa le aiba in vedere.

Daca ne simtim pregatiti sa pasim in tabara angajatilor, atunci este momentul sa aplicam pentru noul job la urmatorul link: https://www.facebook.com/integrahr.ro/.

Tel. mobil: 0720 024 206
Tel. fix: 0771 096 596
E-mail: office@integrahr.ro

 

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.