Dedurizatoare de apa potabila

Daca vrem sa consumam si sa folosim cea mai buna apa, atat de la robinet, cat si din alte surse, este recomandat de catre specialisti sa avem un filtru de apa, adica un purificator de apa in casa, dar si un dedurizator de apa. Aceste dispozitive de filtrare si tratare apa ne furnizeaza apa cea mai buna pentru baut, gatit si spalat. Foarte eficace sunt filtrele cu osmoza inversa, care, care ofera o apa purificata.

Prin folosirea unei statii de dedurizare, se previne in principal depunerea de ioni duri de calciu si magneziu in instalatia de apa rece si calda, protejand astfel obiectele sanitare si elementele de incalzire care utilizeaza apa (boilere, cazane, masini de spalat, expresoare de cafea, masini de calcat etc.) lucru care conduce la economii substantiale in ceea ce priveste costurile cu intretinerea si reparatia acestora.

Dedurizatoarele pentru apa potabila sunt potrivite pentru a avea o apa curata de baut. In plus, dedurizatoarele pentru apa sunt excelente nu numai pentru apa potabila, ci si pentru apa de uz casnic. Apa dura poate face ravagii intregii instalatii de apa si apoi aparatelor care folosesc apa de la retea.

O valoare neadecvata a duritatii apei poate duce la evolutii nefavorabile ale unor procese sau la producerea unor deteriorari ale mediului natural, ambiental sau chiar a unor agregate, masini si utilaje. Din acest motiv controlul duritatii apei prin metodele de dedurizare sau de durizare are o mare insemnatate practica.

Dedurizatoarele casnice ne ajuta sa dedurizam apa in propria locuinta si atunci nu mai e nevoie de o statie de dedurizare. Este nevoie de acest proces pentru ca, de exemplu, din cauza duritatii apei, masina de spalat se poate strica. Depunerile de calciu sunt responsabile, deci pentru masina de spalat avem nevoie de apa cat mai ''moale''.

Dedurizarea apei se poate face prin mai multe metode:

  • prin fierberea apei; carbonatii acizi se transforma in carbonati neutri, insolubili, care pot fi indepartati prin filtrare

  • duritatea permanenta se indeparteaza prin adaugarea de carbonat de sodiu sau var in apa dura;

  • folosind schimbatori de ioni. Schimbatorii de ioni sunt rasini sintetice care retin ionii de calciu si magneziu, cedand apei ioni de sodiu.


Achizitionarea unui dedurizator de apa este cea mai buna alegere pe care o putem face pentru sanatatea noastra cat si a electrocasnicelor din casa care utilizeaza apa. Facem toate aceste lucruri pentru o viata sanatoasa, departe de grija depunerii de calcar in masina de spalat sau de gustul neplacut al apei, din pricina duritatii.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.