Anotimpurile sufletului

Uneori sufletul vrea să doarmă! Poate prea obosit de multe! ÃŽnchide ochii!  Lasă-l să se odihnească pentru o clipă, atunci dă-i , liniÅŸte.

Sufletul  are nevoie de liniÅŸte.

Dacă-ÅŸi doreÅŸte primăvară, dă-i primăvară!  Lasă-l să înflorescă, probabil a avut o iarnă grea. Dă-i sufletului tău cer senin ÅŸi lasă razele soarelui calde să îi mîngîie obrajii, înghetaÅ£i de iarna târzie ce  uită să plece, iar păsărele să  cânte gingaÅŸ la corzile lui amorÅ£ite .Lasă-l să invie în primăvară ca orice floare ce vrea să răsară, pe marginea gheÅ£urilor din iarnă.

Increderea şi fericirea să mijească uşor din iarna va vrea să treacă.

Dacă-ÅŸi doreÅŸte vară, dă-i vară! PuÅ£in revigorat ÅŸi înflorit! Lasă razele de  soare să mângîie obrajii sufletului! La malul unei mării, unde valurile reci ale timpului te îmbie la VIAŢĂ . Cerul sufletului senin ÅŸi liniÅŸtit ca dimineaÅ£a la răsărit de soare.

Dacă sufletul  doreÅŸte toamnă, dă-i toamnă!Aceea toamnă cu frunze arămii de cuvinte ÅŸi gânduri nesfârÅŸite.

Dacă nu vrea prea multă toamnă lasă-l să scoată la iveală un ciripit de păsărele, din primăvără, o rază de soare din vără. Ia arămiul toamnei ce vrea să se aÅŸtearnă priveÅŸte-l resemnat pentru o clipă, când va vrea din  nou primăvară.

Când sufletul vrea toamnă dă-i toamnă cu ploie rece, dar doar pentru o secundă! Ca să-ţi dorescă iarăşi vară, sau primăvară. In primăvară sufletul e amorţit din iarnă, trezirea e mai grea, dar vara îl va învia.

Dacă sufletul doreÅŸte iarnă ÅŸi ger ÅŸi viscol, înseamnă că e obosit, dă-i iarnă, dar ai gijă să nu îngheÅ£e de atâta frig ÅŸi lipsă de soare. Strecoară-i uÅŸor, o rază de soare, în gulerul  hainei cu care vrea să se îmbrace, apoi în buzunar pune-i o petală de trandafir, din vară, un zâmbet fericit de pimăvară. Lasă-l să dezgheÅ£e singur , pentru că va ÅŸtii sigur unde i-a fost bine.

UÅŸor, uÅŸor va începe să se topească ÅŸi  gerul ÅŸi frigul ÅŸi teama,căci până la urmă la ce folos atâta iarnă! Parcă trezit din somnul de gheaţă se trezeÅŸte  ÅŸi revine la viaţă, asemeni unui fluture ce vrea să zboare.

Nicoleta C.

 

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.