Cat de mult protejam natura?

04:19:00
      La tot pasul, la tv sau pe internet observam foarte multe campanii care promit ca fac demersuri  pentru protejarea naturii. Pe hartie, Romania sta foarte bine. ONG-urile isi fac treaba, doar ca activitatea lor acopera doar 10% din daunele create de alti oameni. Acelasi lucru pot spune despre protejarea naturii. Foarte multi se implica, teoretic, in acest proces, dar rezultatele unde sunt? Se fac defrisari la greu iar cei care au de suferit, cel mai mult, sunt tot oamenii fiindca respiram aer din ce in ce mai poluat.
     Anual se planteaza un numar de copaci destul de redus in comparatie cu numarul de copaci taiati la nivel national. Consider ca primul pas nu incepe aici, ci de la simplii oameni care locuiesc in mediul rural, capabili sa plateze pe bucatile lor de pamant, pomi fructiferi care ofera roade, dar pot "curata" aerul. De aici si expresia: "Merg la tara...la aer curat". Statistic vorbind, intr-o comuna cu aproximativ 7.000 de locuitori se planteaza acelasi numar de copaci cat planteaza organizatiile non-profit prin campaniile desfasurate la nivel national. Oamenii care locuiesc in mediul rural sunt motivati sa planteze copaci pentru a obtine fructe, necesare pentru hrana, bio 100% si care pot fi vandute la piata pentru a obtine profit.
Bunicii mei locuiesc in mediul rural si de fiecare data cand ii vizitez, savurez din plin fructe din livada lor. Insa acestia detin si o "piesa de rezistenta" a livezii si anume cateva merisoare mature la vreo 15 cm. Acest arbust este tot timpul verde, florile sunt de culoare alb-roz, fructele sunt de culoare rosie iar inaltimea arbustului ajunge pana la 20 cm la maturizare.
      Pentru cei care nu stiu cum arata acest arbust, atasez poza alaturata in articol.
      Desi dimensiunea acestui arbust este foarte mica in comparatie cu un arbore, are aproape aceeasi capacitate de a produce oxigen ca un pom aflat la maturitate.
       De-a lungul timpului am pasit in locuinte in care, pe trepte sau pe holuri, se aflau o multime de flori si arbusti. A fost o adevarata bucurie, pentru mine, sa vad ca oamenii inca iubesc natura.

      S.C. Renard Olunden S.R.L. FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341 Phone: 0740.393.238

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.