Spune-mi cu ce sampon te speli ca sa-ti spun ce fel de par ai

04:01:00


    Atunci cand vorbim despre ingrijirea parului si a scalpului, avem ce discuta timp de cateva ore, fara intrerupere. O mare majoritate a oamenilor au probleme cu matreata, aceasta fiind cel mai des intalnita si reprezinta o problema minora, doar ca este destul de suparatoare prezenta ei datorita faptului ca este vizibila.
    Si eu am aceasta problema si am incercat o multime de sampoane, insa, incercarile mele au fost fara un rezultat bun. Intr-o zi, am primit recomandarea de a incerca sampoane weleda cu PH neutru, destinat oricarui tip de fir de par, si cu balsam inclus.
Totusi, exista o diferenta intre a avea probleme cu scalpul si probleme cu firul de par. Hai sa le luam pe rand...
      Foarte multe persoane se plang ca au parul gras. Ce facem in aceasta privinta? Faptul ca incercam sa ne spalam pe cap cat mai des nu face decat sa previna ingrasarea parului, dar nu realizeaza nici-un demers in tratarea lui.
      Tratarea firului de par si hidratarea corecta a acestuia se realizeaza prin folosirea corespunzatoare a sampoanelor realizate strict pentru un anumit tip de par. Mai explicit, in cazul in care ai parul gras, trebuie sa folosesti un sampon care contine ulei degresant pentru par, nu un alt sampon cumparat dupa ureche. Parul gras este primul factor care determina aparitia matretii.
      In ceea ce priveste scalpul, acesta nu tolereaza orice tip de sampon. Unele persoane au observat, altele nu: sampoanele sunt catalogate in functie de concentratia ph-ului. Cele cu ph neutru merg pe orice tip de par, doar ca sunt foarte putine si se gasesc ceva mai greu. Celelalte sampoane se impart in sampoane cu ph negativ si sampoane cu ph pozitiv. In cazul in care folositi sampon cu ph pozitiv si aveti probleme cu scalpul, incercati un sampon cu ph negativ sau invers. O sa observati ca scalpul dumneavoastra tolereaza imediat noul sampon iar problema dispare dupa doar doua sau trei spalari.
Recomand ca, impreuna cu samponul, sa utilizati si un balsam de par, mai ales in cazul in care aveti probleme cu parul gras.


Utilizarea sampoanelor corespunzatoare tipului de par inseamna sanatate si vitalitate.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.