Cutter plotter - presa

00:49:00
     Cutter Plotter - acestea sunt sisteme de taiere utilizate de aceste plottere au o precizie deosebita si sunt automatizate intr-o foarte mare masura, pentru obtinerea unor rezultate finale de exceptie.
    Un plotter este un dispozitiv periferic de ieÈ™ire pentru desenare vectorială, fiind comandat de un calculator. Este un dispozitiv electromecanic, principiul său de funcÈ›ionare fiind combinarea a două deplăsări, fiecare pe altă axă. MiÈ™cările pot fi făcute ori de capul de imprimare pe ambele axe, ori pe o axă de capul de imprimare iar pe cealaltă axă de hârtie (Sursa: wikipedia). Mai exact, cu ajutorul acestora se pot realiza decoruri pentru pereÈ›i sau obiecte, tatuaje personalizate, carduri, peronalizări de tricouri È™i altele.
    Aceasta este o imprimanta care executa desene pe coli de dimensiuni mari si care spre deosebire de imprimantele obisnuite (care executa doar miscarea ''inainte''), plotter-ul poate executa miscarea in ambele sensuri. Se foloseste pentru tiparirea planselor, hartilor etc, de marimea A0, A1, A2. Un exemplu pe care vi-l pot oferi este harta Romaniei pe care o regasim in toate salile de curs din Scoala Generala si liceu.
      Un plotter reprezinta o imprimanta grafica care, in comparatie cu imprimantele clasice, poate reveni asupra desenului iar datorita performantei tehnologice pot realiza un numar mare de ''lucrari'' intr-un timp scurt. Este construit pe principiu electromecanic, functionarea lui este asemanatoare cu a unei imprimante matriceale si a uneia cu jet.
       Unele plottere pot utiliza mai multe culori in realizarea desenului, utilizand, de exemplu, creioane de diferite culori, sau stilouri ale caror rezervoare de cerneala se poate alege la un moment dat intre mai multe diferite culori. Si una si alta dintre variante e mai avantajoasa sau nu.
Acestea se regasesc in marile tipografii/edituri din tara, dar pot fi achizitionate de orice persoane, fiind disponibile la vanzare libera la un pret relativ mic.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.