Faci fata evenimentelor?

03:51:00
     Se intampla des sa fim luati pe nepregatite de anumite evenimente placute sau mai putin placute. Corpul nostru este in asa fel construit incat sa faca fata eforturilor mai mari, dar nu pe o perioada indelungata. Desi suntem supusi stresului zi de zi, incercam, printr-o alimentatie corecta si respectarea celor opt ore de somn, sa oferim organismului nostru necesarul pentru o reincarcare optima a "bateriilor".
     Dar nu tocmai noi sa ne plangem, care alergam dupa un autobuz sau dupa un metrou, sa putem pleca la timp spre casa, ci sportivii de performanta cat si cei intermediari sunt oamenii care isi testeaza zilnic limitele organismului lor. Ei sunt oamenii care observa ca pot da randament, intr-un domeniu, daca-si utilizeaza organismul la capacitate maxima. Ei sunt oamenii care reusesc sa ofere 120% din energia lor atunci cand sunt pe ultima suta de metri pentru a reusi. Acestia sunt oamenii care stiu ce trebuie sa consume zi de zi si cum sa-si protejeze organismul in fata caloriilor rau voitoare si rezista tentatiilor zilnice de a nu consuma o cantitate de zahar mai mare decat este necesar corpului.
      Poate, din exterior, vi se pare un chin, fiind nevoie sa-ti monitorizezi singur nutritia, dar, pentru ei, acest lucru a devenit ceva obisnuit insa, intreaga poveste nu se opreste aici. Pentru a obtine ceea ce am spus in randurile de mai sus, sportivii au nevoie de suplimente nutritive, bogate in vitamine, proteine, glucide si lipide pentru a suplimenta mesele zilnice si a hrani organismul.
      Aceste suplimente nutritive au rolul de a completa "golurile" nutritive pe care le avem si nu avem posibilitatea sa le acoperim prin mesele obisnuite, cat si suplimentarea nutrientilor capatati in cele trei mese obligatorii pe zi.
       Suplimentele nutritive nu sunt dedicate exclusiv sportivilor de performanta ci si oamenilor de rand in cazul in care acestia nu se hranesc corespunzator sau organismul consuma mai multe resurse decat asimileaza. Pierderile acestea de "resurse" sunt cu greu detectabile, iar singura solutie optima si sanatoasa raman suplimentele nutritive, acestea neavand contraindicatii.
       Personal, consum suplimente nutritive pentru ca ma fac capabil sa fac fata provocarilor zilnice, a rutinei si a stresului de la lucru. Ma fac sa trec mai usor peste unele lucruri, sa nu simt oboseala si sa finalizez cu ziua cu succes. Asta ma ajuta sa dau randamentul dorit si sa nu mai simt nevoia de a consuma cafea in fiecare dimineata. Atunci cand organismul are tot ceea ce-i trebuie, nu mai cere absolut nimic. Cred ca acesta este un moment important din viata noastra cand ajungem in punctul de a ne asculta propriul organism si de a stii sa-i oferim ceea ce cere.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.