Invata sa fii PRO...videochat!

15:41:00
      De curand am discutat cu prietena, la o masa, in timp ce serveam cate un rand de bere despre un subiect care a nascut foarte multe controverse, incepand de la statutul de femeie. Sa fii femeie e greu, o spun si eu, chiar din statutul de barbat. Ele trebuie sa faca cele mai mari sacrificii pe parcursul vietii, ele sunt conditionate din punct de vedere profesional si monetar. Exista locuri de munca dedicate barbatilor, fara a putea fi ocupate de femei, dar exista si reversul. Exista locuri de munca in cadrul carora, barbatii sunt mai bine platiti decat femeile. Sa inteleg ca, undeva, exista o desconsiderare? O femeie nu poate face ce face un barbat?
       Egalitate in drepturi nu inseamna si egalitate in forte sau efort. Traim intr-o tara in care egalitatea dintre barbat si femeie este inca un basm, chiar daca ne este greu sa recunoastem. Traim intr-o tara in care locurile de munca nu sunt corect pozitionate in cadrul unui job iar orientarea in functie de sex nu reprezinta o solutie optima.
      La liceu, in cadrul unei orei de "psihologie", mai multi copii au fost intrebati: "Ce ai fi daca ai barbat/femeie"? Era un joc psihologic. Copii erau liberi sa se gandeasca la orice. Unii au gandit raspunsul la nivel de cariera si au inceput sa raporteze totul la cateva joburi sau functii dorite pe care le pot atinge doar fiind in postura de sex opus.
      Cea mai mare controversa a omenirii in ceea ce priveste acest aspect il reprezinta videochat-ul. Oamenii deschisi la minte au acceptat aceasta noua industrie pe piata si au constientizat ca este o activitate legala banoasa care este menita sa acopere necesarul de forta de munca. Marea majoritate a studio-urilor de videochat accepta doar femei, dar exista si studio-uri dedicate barbatilor pentru aceasta activitate. Numai intr-un studio profesionist de videochat se pune accent pe calitate, nu pe cantitate si, mai presus de toate, multumirea clientului reprezinta obiectivul principal.
Fetele care aleg acest tip de job, aleg calea catre succes, oportunitatea de a lucra intr-un mediu inalt, intr-o echipa, in cadrul carora schimbul de experienta reprezinta motorul succesului. Banii sunt pe masura muncii depuse si dedicarii in aceasta activitate. Nu este o rusine sa faci asta, este o oportunitate pentru femei de a face ceea ce stiu ele sa faca cel mai bine.
      Reintorcandu-ma la intrebarea de mai sus, la un moment dat, m-am gandit ca, daca as fi femeie, as alege aceasta cale, dar nu sunt femeie si raman doar in statutul acela de om care recomanda, din intentii constructive, ca fetele sa nu piarda aceasta sansa in viata. Nu te intalnesti cu sansa asta de doua ori in viata iar faptul ca esti frumoasa, te poate avantaja si, mai presus de orice, vei fi apreciata pentru calitatile tale fizice.
      Ca femeie, ti-ai pus urmatoarele intrebari: Ce asteptari am de la un job? Ce fel de job m-ar avantaja? Cum pot castiga banii necesari pentru a-mi cumpara ceea ce-mi doresc de atatia ani? Daca raspunsurile tale se rezuma doar la tine, inseamna ca te indrepti spre locul potrivit.
      Esti pro sau contra?

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.