Semnificatia unei cruci etiopiene

Etiopienii sunt locuitorii Republicii Federale a Etiopiei, situat pe teritoriul continentului african, avand ca stema o stea aurie pe un fond albastru. Avand o suprafata totala de 1.127.127 km patrati, aceasta este a 27-a tara ca intindere cu ''radacini'' adanci in crestinism si religie.

Economia acestora se bazeaza pe agricultura, intr-un procentaj substantial, de 45%, principalul aliment de export fiind cafeaua. Mai mult de atat, Etiopia este bogata in rezerve de aur, tantal, marmura, potasiu, minereu de fier si gaz natural. Exploatarile au avut de suferit datorita conflictelor armate din 2002.

Revenind la religie, statul Etiopian este format din 61.6% crestini, 32.8% musulmani si 5.6% alte religii musulmane. Fiecare copil primeste la botez o cruce care ii este pusa la gat pe un snur gros din bumbac albastru. Cand snurul se rupe, este inlocuit cu altul identic.

Crucile etiopiene au un design elaborat si original care le face unice in peisajul crestin. Varietatea modelelor e data de multimea grupurilor etnice crestine care le poarta. Fiecare cruce poarta numele orasului sau provinciei de unde provine, astfel incat este posibil sa recunosti locul de nastere al unui etiopian dupa crucea pe care o are la gat.

Turistii care viziteaza zona, sunt atrasi de aceste cruci crestine etiopiene, care, de cele mai multe ori, sunt oferite cadou turistilor de catre locuitorii Etiopiei. Locuitorii considera obligatorie purtarea acestora. Acestia sunt de parere ca aceste cruci te protejeaza, sunt aducatoare de noroc si semnifica religia din care fac parte.

Intr-o lume in care religia este pusa la colt, dupa cum se intampla si in Romania, de catre cei care nu cred in Dumnezeu sau care au alte convingeri, etiopienii sunt mandri de religia lor si vor sa arate asta tuturor oamenilor care ii viziteaza.

Daca esti iubitor de istorie, doresti sa calatoresti, sa vizitezi locuri mai putin cunoscute, sa intalnesti alte religii si sa inveti din aceasta experienta, locul acesta este pentru tine. Impreuna cu colegii de lucru, ne gandim sa facem o excursie in aceasta vara pana pe acest taram bogat din aproape toate punctele de vedere. Daca doresti sa ni te alaturi, inca mai ai timp, scrie-mi in sectiunea de comentarii. Promit ca am sa aduc cateva suveniruri formate din aceste cruci etiopiene pentru prieteni, familie si cunoscuti. De asemea, pentru cei care ma urmaresc, revin cu un articol plin cu fotografii si filmari pentru a va convinge si pe voi sa ne urmati in anii ce vor urma.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.