Regal extraordinar de balet, la Otopeni!

COMUNICAT DE PRESÄ‚ – Post eveniment

 Regal extraordinar de balet, la Otopeni!

          AsociaÅ£ia  Culturală SpectacolART, în parteneriat cu Teatrul de Balet Sibiu, au organizat, în data de 21.02.2016,  la Centrul Cultural “ION MANU’Otopeni, o seara extraordinară de balet.
Spectacolul „Anotimpurile „ si „ Gala Internationala de Balet „ a reprezentat România la cea de a XXIV a ediÅ£ie a Festivalului Internaţţional de Balet din Siracusa- Italia, in decembrie 2015 fiind primit cu mult entuziasm de publicul italian.

            Teatrul de Balet Sibiu a fost infiinÅ£at în anul 2008 ÅŸi este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituÅ£ie subordonată Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face să fie o companie unică în felul său în România.
·         A debutat cu doar zece balerini fondatori, dar numărul lor creÅŸte constant, fiind alcătuit astazi din 38 de artiÅŸti. AceÅŸtia au o medie de vârstă de 22 ani ÅŸi provin din ÅŸcoli, ţări ÅŸi continente diferite (Japonia, SUA, Noua Zeelandă, Regatul Unit al Marii Britanii, Canada, Republica Dominicană,  Italia, FranÅ£a, Spania ÅŸi România)
·         ReprezentaÅ£iile sunt susÅ£inute pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor ÅŸi includ atât balete din repertoriul clasic (Lacul Lebedelor, Don Quijote, Frumoasa din Padurea Adormita, Giselle, Spărgătorul de nuci), creaÅ£ii neoclasice ÅŸi divertismente (Carmen, Romeo ÅŸi Julieta) cât ÅŸi lucrări moderne (Mandarinul miraculos, Trilogia Ionesco).
·         Teatrul de Balet Sibiu susÅ£ine anual proiecte de anvergură, cu participarea mai multor colective artistice ÅŸi a efectuat deja, în scurta sa existenţă, turnee în Å£ară ÅŸi în străinătate.

AsociaÈ›ia Culturală SPECTACOLART Bucuresti a luat fiinţă în anul 2014 ÅŸi are ca domeniu de activitate managementul artistic ÅŸi planificarea turneelor artistice.


ÃŽn prima parte a serii artiÅŸtii Teatrului de Balet Sibiu au prezentat  baletul "Anotimpurile" pe muzica lui Antonio Vivaldi,  spectacol ce a avut premiera la Sibiu în data de 27.02.2013 , fiind prima producÅ£ie coregrafică realizată de balerina È™i coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Costumele : Carmen Siminie. Light design: Radu Drusan


Programul a continuat, cu intercalări de Pas de deux-uri din nestematele valori ale baletului romantic şi clasic, variaţiuni romantice şi clasice, dansuri de caracter şi numere solistice sau în duet de coregrafii moderne si contemporane.

Durata spectacolului a fost de 2 ore cu o pauza de 15 minute, au asistat aproximativ 450 spectactori.

Partenerii proiectului: Teatrul de Balet Sibiu, Centrul Cultural Ion Manu- Otopeni, Asociaţia ESCU și Plus Communication


Persoana de contact
Iulian Rădoi
Manager artistic
Asociaţia Culturală SpectacolART- Bucureşti
Telefon: 0721.091.839
facebook: spectacolart

Transmite,
Dr. Tănase Tasenţe
Director General
Plus Communication
0725.465.508

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.