Degradare - de Voicu Geanina

04:58:00
        Uneori ne e milă de făpturile care nu mai simt nimic nici pentru ele,nici pentru alÅ£ii.


        Mă trezesc în noapte Å£ipete de pasiune ÅŸi mizerie,căci în colÅ£ul străzii e ea.ÃŽÅŸi câştigă pâinea sub un felinar bătrân,dosit la colÅ£ul unei case ÅŸubrezite de vânt ÅŸi vreme.Nu-i pasă că e în plină stradă.Doar noaptea dulce,misterioasă ÅŸi plină de grotesc,ascunde un suflet muribund ce s-a pierdut de mult. Acolo, în plină stradă, printre gunoaie ÅŸi ÅŸobolani, canale ÅŸi gropi, acolo îşi duce păcatele amanta tuturor ÅŸi-a nimănui.
        Căci a fost a lui,va fi a lor,numai a sa nu va mai fi.Åži ce noroc acum e să o aibă el,când ÅŸtie că nu a fost nici primul,nici ultimul stingher,când ÅŸtie că fusta ei pe mulÅ£i a ocrotit ÅŸi buzele sale pe mulÅ£i a hărÅ£uit.Căci ce plăcere să iubeÅŸti o cârpă transformată în floare de cireÅŸ.Dar nu contează,plăcerea e plăcere în fiecare gang de casă,pe fiecare stradă pustie în miez de noapte.
        Ea îşi ridică ochii ÅŸi mă priveÅŸte fix cu-n zâmbet meschin ÅŸi zdrenÅ£uit pe faţă ca inima ce-o poartă-n piept. Ea ÅŸtie mersul, ÅŸtie viitorul, e acolo pentru oriÅŸicare fapt. ÃŽÅŸi aranjează rochia cu falduri ÅŸi dantele, îşi potriveÅŸte colierul de perle învechit ÅŸi fără nici-o jenă porneÅŸte în căutarea unui alt client.
 
     Cum să iubeÅŸti noroiul pe care alÅ£ii-l calcă,cum să doreÅŸti un ciob de sticlă spartă ÅŸi cum să preÅ£uieÅŸti o lamă boantă. Nu ÅŸtiu povestea ei,căci fiecare are una:un glod de praf pierdut pe lungul drum,un strop de apă-ntr-un ocean,o stea pe infinit azur.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.