Biblioteca Alexandru Donici din Chişinău

06:51:00
Biblioteca  Alexandru Donici, filială a B.P. B.P.Hasdeu din Chișinău este o mică oază  în lumea cărților, ce asigură, prin serviciile sale, procesul de învăţămînt și educaţie  a tinerei generaţii. Chiar dacă este o bibliotecă pentru copii, deține o colecție de carte bogată inclusiv în departamentul pentru  adulți. Mîndria bibliotecii este colecția de carte românească care este actualizată în permanență.  Ca urmare,  misiunea noastră este de a susține libertatea de  cunoaștere prin asigurarea accesului liber  la informație.


      Pentru realizarea  obiectivelor  majore care sunt: promovarea  cărţii și a lecturii,  sunt  organizate  diverse activităţi şi programe culturale  ca: Chişinăul citeşte o carte, Copiii Chişinăului citesc o carte, Lecturile verii, Ora poveştilor, Oră de lectură Concursuri cognitiv – educativ.
      Programul Ora poveștilor se desfășoară săptîminal la biblioteca Alexandru Donici, unde copiii au ocazia să asculte sau să vizioneze poveștile lor preferate. Tot săptămînal au loc și  ore de lectură, jocuri distractive, ore de creație, concursuri de desene ș.a. Pe lîngă aceste activități, în fiecare Duminică are loc  clubul Origami, în cadrul căruia pasionații de arta origami, invață să confecționeze bijuterii, figuri din hîrtie sau pictatul pe sticlă, care reprezintă un stimul pentru copii și tineri de a frecventa biblioteca.
       Majoritatea activităților culturale organizate la bibliotecă sunt realizate cu ajutorul  colaborărilor  fructuoase cu instituțiile de învățămînt. Scopul acestor  programe culturale este  dezvoltarea  deprinderilor de lectură și creație în societate;  încurajarea lecturii din plăcere, dar și familiarizarea cititorilor  atît cu creația scriitorilor români - cu tezaurul folcloric din tot spațiul românesc, cît și a celor din literatura universală.
      Cel mai important factor al bibliotecii Aexandru Donici din Chișinău este atmosfera de bunăvoință, căldură și receptivitate. Pentru noi este esențial ca cititorul nostru, pășindu-ne pragul să se simtă ca acasă în compania unei cărți bune.




Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.