Documenteaza-te si informeaza-te din stiri online

07:11:00



Stiri - Stiri100.ro

Lucrez in cadrul unei reviste de cultura online si stiu foarte bine ce inseamna sa te documentezi si sa te informezi. E esential sa stii ce se petrece in tara ta si cu oamenii din jurul tau. Media (ziarul, revista, radio-ul, tv-ul) este cea mai importanta sursa de a distribui informatia pana la timpanele populatiei. De cele mai multe ori, informatia este deformata, prezentarile efectuate de reporteri fiind diverse ca forma, lasand sa se inteleaga si alte lucruri decat mesajul in sine. Sunt satul sa vad o multime de reporteri care prezinta aceeasi informatie, fiecare in alta forma. Intotdeauna am fost de parere ca presa scrisa, atat fizic (pe format de hartie) cat si cea online ramane principala sursa de informare cu incredere 100% in titlul articolului cat si in continutul acestuia.
Presa online a intrecut presa scrisa datorita accesibilitatii la informatie si a faptului ca este...gratuita. In felul acesta evitam sa mai iesim afara (pe ploaie, vant, soare sau ninsoare) pentru a ajunge la chioscul de ziare de unde ne cumparam "doza de informatie". Presa online poate fi accesata de pe orice terminal: desktop, laptop, tableta sau telefon iar informatia este la un click distanta.
Cititorii nu trebuie "indopati" cu multa informatie. Trebuie sa se caute ca informatia sa fie expusa cat mai natural, in cuvinte simple si fara prea multa "palavrageala". Cititorul culege informatia si trebuie sa traga singur concluziile. Redactorul nu trebuie sa expuna informatia prin concluziile trase de el, ci trebui sa ramana neutru in redactarea articolului. Pe internet circula foarte multa informatie zilnic iar site-uri de stiri sunt o multime, dar putine sunt 100% reale din punct de vedere informational.
Cea mai noua stire care circula pe internet si a devenit virala este: Facebook a ajuns la 8 milioane de conturi romanesti. Va vine sa credeti? Daca stam sa analizam putin situatia, in foarte multe zone din tara nu exista conexiune de internet iar conditiile de trai sunt foarte scazute. Asta ma duce la concluzia ca exista mai multe conturi de facebook decat persoane conectate la internet. Mai pe scurt, o persoana are mai multe conturi de facebook. Nu toti, doar unii. Vedeti? Asta inseamna sa te informezi, sa citesti o stire iar concluziile sa le tragi tu. Este o stire corecta 100%.
Incearca sa filtrezi informatia de fiecare data prin creierul tau si asigura-te ca site-ul pe care citesti stirea este sigur. Eu iti recomand un site sigur. Vrei sa stii despre ce site vorbesc? Atunci da un click pe logo-ul de mai sus.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.