Ce este glutamina si la ce ne foloseste?

08:44:00
Subiectul pe care il vom dezbate astazi pe site-ul revistei este glutamina. Este un subiect foarte vast iar ideea articolului a plecat de la curiozitatea oamenilor de a afla ce este glutamina. Am observat intrebari si discutii pe forumuri pe marginea acestui subiect. Unii informau pe o parte, altii dezinformau. Pentru a nu exista dubii in ceea ce priveste aceasta tema, am decis sa o tratez si sa despic in patru subiectul pentru a afla adevarul.
Glutamina este un aminoacid care se gaseste stocat in organismul nostru in creier, plamani, sange, ficat si, in special, in muschi. In urma despunerii de efort fizic, nivelul de glutamina scade iar randamentul nostru face acelasi lucru. De obicei, sportivii primesc ca supliment nutritiv o doza de glutamina pentru a ajuta organismul sa se refaca cat mai repede dupa efort. In timpul activitatii sportive, muschii eliberand glutamina in sange, ajungand la un raport de pana la 35%. Astfel, conform unor cercetari, suplimentarea nutritiva cu glutamina este ideala pentru a obtine performante sportive ridicate si pentru a ajuta organismul sportivilor sa-si revina dupa efortul fizic depus.
Glutamina mai este administrata sportivilor pe perioada cand acestia sunt raciti sau gripati pentru "intarirea" muschilor. Cum bine stiti, atunci cand suntem raciti sau gripati, ne dor muschii si parca nu mai suntem in stare sa mergem sau sa ridicam vreo greutate. Daca noi ne confruntam cu aceasta problema si este deranjanta situatia cand se intampla asta, imaginati-va ca sportivilor le este mult mai greu fiindca ei simt acea durere de doua, trei ori mai intensa datorita conditiei fizice ridicate prin orele de antrenamente fizice.
Glutamina mai este folosita si in dieta datorita faptului ca atunci cand suntem in perioada dietei, sistemul nostru imunitar este mai scazut si este necesar consumul de glutamina pentru stabilizarea acestuia fiindca organismul, atunci cand ii lipsesc nutrienti, acesta ii ia mai intai din muschi.
De asemenea, este recomandat sa consumati glutamina si dupa ce va efectuati cele treizeci de minute de activitate sportiva zilnica, fie ca alergati prin parc sau faceti exercitii acasa.
Tragand o linie la tot ce am scris pana acum, afirm ca sanatatea este pe primul loc si putem face cateva lucruri pentru a o mentine la un nivel optim. Unul dintre aceste lucruri il reprezinta consumul de glutamina in oricare din ocaziile de mai sus. Nu va recomand sa luati "dupa ureche", ci sa consultati medicul de familie mai intai si mergeti pe recomandarea acestuia, insa atunci cand e nevoie, nu ezitati sa o faceti. Un organism sanatos este un organism de care ne putem bucura o perioada indelungata de timp sau pe toata perioada vietii de vitalitatea si "tineretea" acestuia. Totul depinde doar de tine cum te mentii in forma si ce alegi sa consumi, fiindca si alimentatia joaca un rol foarte important in acest proces.
Incearca sa iei acest articol ca pe un sfat prietenesc si ca pe o sursa sincera si sigura de informare in ceea ce priveste consumul de glutamina si scopul acesteia. Incearca sa parasesti parerile lui x si lui y, incepe sa privesti situatia cu proprii ochii si sa o gandesti cu propriul creier.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.